«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται στη νέα σοσιαλδημοκρατία», είπε στον ραδιοσταθμό REAL η Αλέκα Παπαρήγα και χαρακτήρισε «λόγια του αέρα» τα περί κατάργησης του μνημονίου, που υποστηρίζει η Κουμουνδούρου. >>>
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μία διαδικασία μετεξέλιξης. Ένα μεγάλο κομμάτι του γίνεται η νέα σοσιαλδημοκρατία και ένα άλλο το ανάχωμα προς το ΚΚΕ. Μιμείται το ΠΑΣΟΚ του 1974» τόνισε η γγ του ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συζητήσει συμμετοχή του κόμματός της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα δεχθεί όλες τις πολιτικές της Ε.Ε. Η γγ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι κανένα από τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) δεν παρουσιάζουν το σχέδιό τους για την επόμενη ημέρα, όπου μπορεί να υπάρξει αποπομπή χωρών από την ευρωζώνη ή ακόμη και φαινόμενα ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.
«Εμείς είμαστε ρεαλιστές και δεν έχουμε καβαλήσει κανένα καλάμι» σημείωσε η κ. Παπαρήγα αμφισβητώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη τα όσα περιγράφει στο πρόγραμμά του, όπως για παράδειγμα οι επανακρατικοποιήσεις, για τις οποίες αντιδρά η ΕΕ.