ΠΑΟΚ και Άρης θα διασταυρώσουν, τελικά, τα ξίφη τους, στον τελικό του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Κ-17. Πριν από λίγα λεπτά, ο Δικέφαλος επικράτησε του Ολυμπιακού στα πέναλτι, ενώ, στο παιχνίδι που προηγήθηκε, οι κίτρινοι κέρδισαν, επίσης στα πέναλτι, τον Πανιώνιο. >>>


Βίοι... παράλληλοι για τους δύο της Θεσσαλονίκης. Τα παιχνίδια τους είχαν πολλά κοινά, αφού τόσο ο ΠΑΟΚ κατά του Ολυμπιακού, όσο κι ο Άρης κατά του Πανιώνιου, ήταν σαφώς καλύτεροι, πιο οργανωμένοι και πιο παθιασμένοι. Έδειξαν πολύ πιο έτοιμοι για τελικό, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους.

Τι είδαμε στα δύο παιχνίδια; 

Στον ΠΑΟΚ, κατ' αρχήν, είδαμε μια ομάδα! Καλοδουλεμένη, με σύστημα, με υπομονή, με παίκτες που δε δείχνουν την (μικρή τους) ηλικία, αλλά ώριμοι ακόμη και για μεγαλύτερες ομάδες!

Στον Άρη είδαμε ένα παίκτη σε κάθε γραμμή έτοιμο για... superleague! Ονόματα δε θα πούμε, για ευνόητους λόγους, αφού τα παιδιά είναι μικρά και δε θα έκανε καλό σε κανέναν η διαφήμιση. Οι του Άρη γνωρίζουν και οι φίλαθλοι... είδαν.

Στον Ολυμπιακό υπάρχουν τρεις επιθετικές μονάδες, αλλά... θέλουν μια μπάλα ο καθένας, για να παίξουν ποδόσφαιρο. Χρειάζονται δουλειά και πιο αυστηρό προπονητή.

Στον Πανιώνιο είδαμε μια παρέα που κάνει και το χαβαλέ της. Επίσης, εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός μεταναστών β γενιάς. 

Γενικά, χωρίς ίχνος τοπικισμού, ΠΑΟΚ και Άρης δείχνουν να κάνουν καλύτερη δουλειά σε αυτές τις ηλικίες. Οι ομάδες τους είναι πιο δεμένες και δίκαια προκρίθηκαν στον τελικό της Δευτέρας.