Σημαντική ανατροπή: Για πρώτη φορά, στη διάρκεια της εβδομάδας 14-20 Μαΐου, ο browser της Google, τo Chrome, κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον ως τώρα αδιαφιλονίκητο ηγέτη, το πρόγραμμα Internet Explorer της Microsoft, το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό σε μία διαρκή πτώση. >>>

Αυτό δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τη διεθνή διαδικτυακή κίνηση και τις προτιμήσεις των χρηστών, που παρακολουθεί η εξειδικευμένη εταιρία StatCounter.
Σύμφωνα με την εταιρεία, για επτά συνεχόμενες μέρες ο Chrome είχε μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια διαδικτυακή κίνηση, συγκεκριμένα 32,76% έναντι 31,94% του Internet Explorer. Πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τη StatCounter η υπεροχή του προγράμματος της Microsoft ήταν αδιαφιλονίκητη με μερίδιο σχεδόν 70%.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Chrome ξεπερνά τον Internet Explorer, όμως προηγουμένως η πρωτιά του ήταν πολύ σύντομη, ενώ αυτή τη φορά διήρκεσε μία συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που δείχνει ότι πλέον το πρόγραμμα της Google εδραιώνεται στις προτιμήσεις των χρηστών.
Πάντως αν και ο Chrome εμφανίζεται να προηγείται διεθνώς, έστω και οριακά, εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του Internet Explorer (ΙΕ) σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Στις μεν ΗΠΑ ο ΙΕ προηγείται 37% έναντι 23% του Chrome, ενώ στη Βρετανία τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 37% και 29%.
Αντίθετα, ο Chrome «σκίζει» στην Ασία και τη Νότια Αμερική. Στην μεν πρώτη προηγείται με περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες του ΙΕ, ενώ στη δεύτερη με πολύ μεγαλύτερη διαφορά (έχει μερίδιο σχεδόν 50% έναντι μόλις 26% του Internet Explorer).
Σε μεγάλη πτώση βρίσκεται και ο Firefox.