Τα πανεπιστήμια αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές λειτουργικές τους ανάγκες, όπως είναι η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών τους. >>>
Ύστερα από πολύωρη συζήτηση κατέληξαν σε ανακοίνωση στην οποία τονίζουν «το αδιέξοδο λειτουργίας των Πανεπιστημίων» και επισημαίνουν ότι μετά το "κούρεμα" των λογαριασμών τους και τη μη έγκριση των προϋπολογισμών τους, «διαπιστώνεται αδυναμία να ανταποκριθούν ακόμη και στις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες τους, όπως η φοιτητική μέριμνα καθώς και το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο».
Στη σχετική τους ανακοίνωση οι πρυτάνεις επισημαίνουν ακόμγη ότι «δεσμεύονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα για την επιστροφή των απολεσθέντων χρηματικών διαθεσίμων τους».
Οι πρυτάνεις συζήτησαν και το θέμα της συμμετοχής τους στην επιτροπή που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα στις 23 Απριλίου, και θα ασχοληθεί με το θέμα των προτάσεων για βελτίωση διατάξεων του νόμου για τα Πανεπιστήμια. Ανάλογου περιεχομένου όσον αφορά στα οικονομικά προβλήματα ήταν και οι συζητήσεις που έκαναν σήμερα και οι πρόεδροι των ΤΕΙ καθώς και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, το οποίο πολλοί φοβούνται ότι αν δεν λυθεί, έστω και μερικώς σχετικά άμεσα, η επόμενη χρονιά θα βρει τα περισσότερα ιδρύματα να μη μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας.