Διεθνές ένταλμα σύλληψης ετοιμάζεται να εκδώσει ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης σε βάρος του διοικητή των ισραηλινών δυνάμεων και άλλα μέλη της ομάδας των ειδικών δυνάμεων που επιτέθηκε στο πλοίο Mavi Marmara, το οποίο μετέφερε το 2010 ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. >>>
Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης διεξάγει έρευνα για να εξακριβώσει την ταυτότητα ορισμένων ισραηλινών στρατιωτικών που συμμετείχαν στην επιδρομή εναντίον του Mavi Marmara στην οποία σκοτώθηκαν εννιά άνθρωποι, μέλη της τουρκικής ανθρωπιστικής αποστολής. 
Με τη βοήθεια αυτοπτών μαρτύρων από το Mavi Marmara και άλλα πλοία της διεθνούς αποστολής και με βάση το φωτογραφικό και τηλεοπτικό υλικό που είχε συγκεντρωθεί, καθώς και από άλλα στοιχεία, αναγνωρίστηκε ο διοικητής των ισραηλινών Δυνάμεων Γαβριήλ Ασκενάζι.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καθώς και ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν είναι μεταξύ των 37 προσώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την επέμβαση στο Mavi Marmara.