Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο πολυεθνικός κολοσσός, η Μicrosoft, εγκαλεί το... Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου! Ο λόγος; Τα… προγράμματα που αγοράστηκαν! >>>

Η φημισμένη εταιρία λογισμικού που εδρεύει στις ΗΠΑ ζητά από τον ΟΤΑ του Ανατολικού Πηλίου την καταβολή ετήσιου τέλους για τα πνευματικά δικαιώματα που απορρέουν από τα λογισμικά συστήματα που χρησιμοποιεί ο Δήμος στα διάφορα τμήματά του (στο λογιστήριο, στις διοικητικές υπηρεσίες κ.α.). Κι ας έχουν αγοραστεί, αυτά, κανονικότατα, από επώνυμους προμηθευτές!

Το θέμα αποκάλυψε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχείο του Βόλου ο ίδιος ο Δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου, που ζήτησε από τους συναδέλφους του να υπάρξει ενιαία στάση απέναντι στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, οι υπηρεσίες του Δήμου δέχθηκαν οχλήσεις από την Μicrosoft Ηellas, η οποία αιτείται από το Δήμο Ζαγοράς την πληρωμή ετήσιου τέλους για τα πνευματικά της δικαιώματα από τα προγράμματα λογισμικού που χρησιμοποιεί ο Δήμος για τη διεκπεραίωση των καθημερινών του εργασιών.

Δεν είναι δυνατόν, σημειώνει ο κ. Αντώνογλου, να μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε κάθε χρόνο πνευματικά δικαιώματα, όταν τα λογισμικά προγράμματα τα έχουμε προμηθευτεί από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της εταιρίας, χωρίς να μας έχουν επισημάνει τη συγκεκριμένη υποχρέωσή μας.

Άλλωστε, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Ζαγοράς, κάποια στιγμή τα πνευματικά δικαιώματα, όπως συμβαίνει και με τα φάρμακα, έχουν μία περιορισμένη χρονική ισχύ.

Δεν μπορούν αυτά να ισχύουν επ' άπειρον, κατέληξε ο Δήμαρχος Ζαγοράς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες οχλήσεις από εταιρίες που παράγουν λογισμικά συστήματα για Η/Υ έχουν δεχθεί και οι άλλοι Δήμοι της Μαγνησίας, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, όπως επίσης αν αυτές οι οχλήσεις εξαντλούνται μόνον στους ΟΤΑ και δεν επεκτείνονται και σε άλλους φορείς του Δημοσίου ή Ιδιωτικού Τομέα.


Με στοιχεία από το http://thessalianews.gr/