Γνωστός για τις αμείλικτες συνεντεύξεις που έπαιρνε για την εκπομπή 60 Minutes του CBS, ο δημοσιογράφος Μάικ Ουάλας πέθανε σε ηλικία 93 ετών, μετέδωσε την Κυριακή το αμερικανικό δίκτυο. >>>
«Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πρωτοπόρους της δημοσιογραφίας. Θα λείψει σε όλους μας» δήλωσε ο Μπομπ Σίφερ, παρουσιαστής της κυριακάτικης ειδησεογραφικής εκπομπής Face the Nation.
Ο Ουάλας, ο οποίος είχε δηλώσει κάποτε ότι «δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να χαρακτηριστεί αδιάκριτη ερώτηση» παρουσίαζε το 60 Minutes για σχεδόν 40 χρόνια. Εργάστηκε πάνω σε 800 θέματα, κέρδισε 20 βραβεία Emmy και απέκτησε ένα αμείλικτο στιλ στον αέρα που συχνά παρέπεμπε περισσότερο σε ανάκριση παρά σε συνέντευξη.
Είχε πάρει συνέντευξη από όλους τους Αμερικανούς προέδρους από την εποχή του Τζον Κένεντι -με εξαίρεση τον Τζόρτζ Ουόκερ Μπους- και από δεκάδες ξένους ηγέτες, όπως ο Γιάσερ Αραφάτ και ο Αγιατολάχ Χομεϊνί.
Πέθανε γύρω στις 03:00 ώρα Ελλάδας την Κυριακή έχοντας την οικογένειά του στο πλευρό του σε κέντρο φροντίδας του Νιου Χάβεν στο Κονέκτικατ, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.