Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται τα νησιά Φίτζι, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. >>>
Μάλιστα, οι Αρχές τονίζουν πως δεν μπορούν να εγγυηθούν για την ασφάλεια των τουριστών κι έτσι ζήτησαν από ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρίες να μην μεταφέρουν τουρίστες.
Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες, πλήττουν το αρχιπέλαγος του νοτίου Ειρηνικού. Οι δρόμοι για το διεθνές αεροδρόμιο στο Νάντι έχουν αποκλειστεί και οι ραγδαίες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τουλάχιστον την Τρίτη, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.
Το αίτημα προς τις αεροπορικές εταιρίες λήφθηκε «με βαριά καρδιά από την κυβέρνηση που θέλει να εγγυάται την ασφάλεια των ξένων επισκεπτών και των πολιτών των Φίτζι που βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν να έρθουν», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Αϊγιάζ Σαγιεντ-Χαϊγιούμ. 
Οι εθνικές αερογραμμές Air Pacific ανακοίνωσαν ότι ακύρωσαν όλες τις πτήσεις τους με προορισμό τα νησιά Φίτζι και διατήρησαν μερικές πτήσεις αναχώρησης, για τους ταξιδιώτες που ήδη βρίσκονται στο διεθνές αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με το διευθυντή των αεροδρομίων των Φίτζι,αναφέρει το newsbomb.gr, εκατοντάδες ξένοι περιμένουν στο αεροδρόμιο και άλλοι πολλοί αποκλείσθηκαν καθ΄ οδόν προς αυτό.
Το κέντρο της πόλης Νάντι δεν είναι προσβάσιμο, καθώς έχει πλημμυρίσει μετά την υπερχείλιση ποταμού σε γειτονική πόλη.
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 5.000 κάτοικοι έχουν καταφύγει σε κέντρα φιλοξενίας, μετά τις μεγάλες αυτές πλημμύρες.