"Η επαγγελματική πορεία και η προσωπική μου διαδρομή δείχνει ότι είμαι τόσο καθαρός όσο και ένα πεντακάθαρο τζάμι. Το δημοσίευμα έχει ως στόχο να με πλήξει πολιτικά και αυτό φαίνεται από τον προσδιορισμό: ’ο γαλάζιος Κοκόρης’". Αυτό υποστήριξε ο γνωστός οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης Κοκόρης, όταν >>>
δημοσιογράφος - σπουδαστής των ΙΕΚ ΑΚΜΗ τον ρώτησε για όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για την εμπλοκή του σε υπόθεση διαφθοράς.
Ο κ. Κοκόρης πήρε μέρος σε μία ανοιχτή συζήτηση γύρω από την κρίση και την απορροφητικότητα της αγοράς εργασίας στις νέες συνθήκες, που οργάνωσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Έκανε έναν σύνδεσμο της σημερινής οικονομικής κατάστασης με αυτή της Βικτοριανής Αγγλίας της εποχής του Καρόλου Ντίκενς, μιας και το 2012 είναι το έτος Ντίκενς, για να δείξει έμμεσα την συνεχόμενη κρίση του οικονομικού μοντέλου στο οποίου ζούμε, ήδη από εκείνη την εποχή και μέσω του παραδείγματος του γνωστού συγγραφέα ότι με επιμονή, αισιοδοξία, γνώσεις και δυναμισμό να τα καταφέρεις και να πετύχεις παρ όλες  τις δυσμενείς συνθήκες.
Σε μία χαλαρή, γενικώς,ατμόσφαιρα και σε μία συζήτηση περίπου δύο ωρών, ο κ. Κόκορης προσπάθησε να μεταδώσει ένα  μήνυμα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας με χαρακτηριστικές θέσεις του: "Πιστεύω στις δυνατότητες της Ελλάδας και του Έλληνα. Η Ελλάδα δεν έχει μέχρι τώρα το πολιτικό και το νομικό πλαίσιο αξιοποίησης αυτών των δυνατοτήτων. Πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα μας δώσουν την δυνατότητα να αναπνεύσουμε .  Αίτια  του κακού για την Ελλάδα είναι το έλλειμα πολιτικής ηγεσίας, το διαλυμένο κράτος και το χαμηλό ηθικό - ψυχολογία", είπε. Και πρόσθεσε: "Η ζωή είναι ένας αγώνας διαρκείας που για να τα καταφέρεις πρέπει να παλέψεις με αισιοδοξία και κυρίως πίστη".
Ιωάννης Αλεξόπουλος