Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα! Την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να ανατρέψει τα δημοσκοπικά ευρήματα και να κερδίσει τις εκλογές εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.  Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αφού χαρακτηρίζει τις εκλογές που έρχονται ως τις πιο κρίσιμες εκλογές μετά το 1974, εκτιμά >>>
ρεαλιστικό το στόχο της πρωτιάς τονίζοντας πως "αν θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη και να ξεπεράσουμε την κρίση με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες για την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην πρώτη θέση. Ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός, γιατί οι πολίτες προβληματίζονται και παίρνουν τις αποφάσεις τους από τώρα ως τις εκλογές".
Μήνυμα φροντίζει να στείλει και σε όσους θεωρούν πως η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει και νέα σκληρά μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως "στόχος και υποχρέωσή μας είναι να αποφύγουμε τις οριζόντιες περικοπές και ιδίως τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Αυτό κάποιοι άλλοι το λένε με ευκολία. Εμείς προσθέτουμε το πώς μπορεί πράγματι να επιτευχθεί".
Ο κ. Βενιζέλος αρνείται να μπει στη λογική ενός διμέτωπου αγώνα κατά της ΝΔ και της Αριστεράς, κάνει λόγο για ουσιαστική ανανέωση μέσα στο ΠΑΣΟΚ και προχωρά σε ανοίγματα. "Χρειαζόμαστε μια Εθνική Ελλάδος. Άρα θα κυβερνήσουμε με έναν συνδυασμό και από έμπειρα και από νέα στελέχη και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από προσωπικότητες εκτός ΠΑΣΟΚ, καταξιωμένους και έτοιμους να εκτελέσουν αποτελεσματικά συγκεκριμένες κυβερνητικές αποστολές".
Δεν παραλείπει πάντως να ασκήσει έντονη κριτική στη ΝΔ τονίζοντας πως "υπάρχουν πολλοί που παίζουν με την τύχη της χώρας. Υπάρχουν πολλοί που παίζουν με τις θυσίες και τις αγωνίες των πολιτών. Για αυτό ο κάθε πολίτης πρέπει να σκεφτεί ποιός είναι αυτός που του προτείνει κάτι υπεύθυνο, ασφαλές, συγκεκριμένο, εφικτό και ποιός είναι αυτός που απλώς δημαγωγεί, λαϊκίζει ή θέλει να αντλήσει μικροκομματικά εκλογικά οφέλη".