Την επιθυμία του να αγωνιστεί και του χρόνου στο τουρκικό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Φάνης Γκέκας σε συνέντευξη του σε ιστοσελίδα της γειτονικής χώρας.
Ο 31χρονος άσος για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στο επίπεδο του τουρκικού πρωταθλήματος αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν οι φίλαθλοι. Ο διεθνής φορ χαρακτήρισε την παρουσία του στη Σαμσουνσπόρ ως την καλύτερη της καριέρας του. “Έζησα μία όμορφη εμπειρία στην Τουρκία, ίσως την καλύτερη στην καριέρα μου. Ευχή μου είναι να βρίσκομαι και την επόμενη χρονιά στην Τουρκία.
Δεν ξέρω εάν θα αγωνίζομαι στη Σαμσουνσπόρ ή σε άλλη ομάδα, όμως θέλω να συνεχίσω στην Τουρκία. Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πολύ καλό και οι ομάδες ισχυρές”. Ο πρώην παίκτης της Λεβερκούζεν στάθηκε και στα τρία γκολ που σημείωσε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. “Σημείωσα τρία γκολ εναντίον της Φενέρμπαχτσε. Ήταν ότι καλύτερο προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η αυτοπεποίθηση μου”. Ο Γκέκας δεν παρέλειψε να σχολιάσει την αγάπη που έδειξαν οι Τούρκοι οπαδοί προς το πρόσωπο του. “Οι οπαδοί με αγκάλιασαν σαν να είμαι μέρος της οικογένειας τους, επειδή έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Εξεπλάγην που οι περισσότεροι Τούρκοι με αγάπησαν. Λυπάμαι που άφησαν τη Σαμσουνσπόρ αλλά έπρεπε να επιστρέψω στην Ελλάδα για να ξεπεράσω τον τραυματισμό του. Την επόμενη σεζόν δεν ξέρω εάν θα βρίσκομαι στην Σαμσουνσπόρ ή σε άλλο σύλλογο αλλά θέλω να παραμείνω στην Τουρκία”.