Σε δύο προβολές και με ελεύθερη είσοδο θα παρουσιαστεί, στην Αίθουσα «Νίκος Οικονόμου» στις εγκαταστάσεις του «ΝΟΗΣΙΣ, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Ελλάδα... είμαι σε δύσκολη θέση!». >>>


Οι προβολές θα δοθούν την Κυριακή 29 Απριλίου και την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 και ώρα 18:00.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό-πολιτικό ντοκιμαντέρ, διάρκειας 90 λεπτών, με σκηνοθέτη τον Σεραφείμ Ντούσια, μεταπτυχιακό φοιτητή του National Film and Television School της Μεγάλης Βρετανίας και ομάδα παραγωγής που αποτελείται από νέους με πείρα στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

Με φόντο την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και ενώ οι πολίτες και κυρίως οι νέοι μοιάζουν να οδηγούνται σε ένα μονόδρομο με αβέβαιο το μέλλον τους, η θεματολογία του ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη Βαβυλωνία του σύγχρονου κόσμου της πληροφόρησης.

Ο καταιγισμός από τα ΜΜΕ και τις ενημερωτικές εκπομπές που μονοπωλούν την συζήτηση για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι ομιλίες των πολιτικών που αντί να ενημερώνουν, τις περισσότερες φορές παραπλανούν τον κόσμο σχετικά με το σημαντικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί:  τους νέους ανθρώπους που η φωνή τους δεν ακούγεται!

Το «Ελλάδα...είμαι σε δύσκολη θέση», μπορεί να έχει ως θέμα τους νέους Έλληνες από κάθε γειτονιά του κόσμου, αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς. Καταγράφει τη φωνή της νεολαίας και την τόλμη τους να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει, το δικαίωμα δηλαδή, σε μια ζωή που θα χαρακτηρίζεται από την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Εκτός από τις απόψεις των νέων ανθρώπων στο ντοκιμαντέρ καταγράφονται οι συνεντεύξεις γνωστών προσωπικοτήτων από το χώρο της Πολιτικής, της Τέχνης, της Επιστήμης  και του Θεάματος, όπως: Nigel Farage – ευρωβουλευτής της Αγγλίας, Λάκης Λαζόπουλος, παρουσιαστής (εκφωνητής), Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής ΚΚΕ (δημοσιογράφος), Παύλος Χαϊκάλης, ηθοποιός, Θάνος Μικρούτσικος, συνθέτης, Ηλίας Λιβανός, οικονομολόγος- ερευνητής (Ινστιτούτο Ερευνών Απασχόλησης, University of Warick), Κάτια Δανδουλάκη, ηθοποιός (εκφωνήτρια), Σία Κοσιώνη, δημοσιογράφος, Μπετίνα Ντάβου, Καθηγήτρια γνωστικής ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Τάσος Δούκης, οικονομολόγος, Σπύρος Λημναίος, εκπρόσωπος «Κινήματος Αγανακτισμένων Αγγλίας». 

Το ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και την εποπτεία της Αντιδημάρχου Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρίας Πασχαλίδου