Να ανάψουν ένα «σπίρτο πρωτοβουλίας και να καταθέσουν με ειλικρίνεια τις δικές τους σκέψεις και ιδέες για τη δημιουργική Ελλάδα του 2020, για μια Αθήνα που συμβολίζει το διαχρονικό πνεύμα της προόδου και του πολιτισμού». >>>Με αυτό το μήνυμα κάλεσε φίλους και συνεργάτες η Άννα Διαμαντοπούλου στη διαδικτυακή πλατφόρμα 2020ellada.gr. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που έχει σαν στόχο την προώθηση μιας κουλτούρας ρίσκου και αλλαγής και την ανάδειξη θετικών πράξεων ιδιωτικής πρωτοβουλίας καθώς και καινοτόμων ιδεών.
Με τίτλο «Ας αρχίσουμε ξανά» η υπουργός Ανάπτυξης τονίζει την αναγκαιότητα για έναν εθνικό, στρατηγικό επαναπροσανατολισμό και μια Ελλάδα που παράγει, αξιοποιεί κι ανανεώνει τον πλούτο της, «ένα χάρτη ανάπτυξης όπου οι νέοι άνθρωποι ανοίγουν δρόμους και λεωφόρους» όπως γράφει στο μήνυμά της.
Σχετικά με την πλατφόρμα 2020ellada.gr, η κυρία Διαμαντοπούλου τονίζει ότι «στόχος είναι να δοθεί χώρος σε ποικίλες απόψεις, ώστε επιχειρήματα και εγχειρήματα να ζυμωθούν για τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής πρότασης για την ανάπτυξη. Ένα ρεαλιστικό όραμα και συγκεκριμένες προτάσεις που θα μετουσιωθούν σε μια εθνική ατζέντα για την ερχόμενη δεκαετία, μια Εθνική Ατζέντα για την "Ελλάδα Μπροστά Αθήνα Ξανά το 2020".
Ένα όραμα που πείθει τους νέους ανθρώπους ότι "δεν αλλάζουμε χώρα, θα αλλάξουμε τη χώρα". Ένα όραμα που στον πυρήνα του είναι αδιαπραγμάτευτη η πίστη μου ότι η Ελλάδα μπορεί, θα τα καταφέρει αν στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και στις δικές της αρετές.»
Για την κυρία Διαμαντοπούλου, «είναι μια ανοιχτή πρόσκληση το εγχείρημα αυτό σε όλους όσους θέλουν να βγουν μπροστά όχι με άναρθρες κραυγές και μηδενισμό αλλά με προτάσεις και ιδέες επί του συγκεκριμένου στόχου για μια "Ελλάδα μπροστά το 2020"».