«Σήμερα είναι η ώρα της αλήθειας. Πρέπει να πούμε την πραγματική αλήθεια» ήταν μια αποστροφή της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ενώπιον των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. >>>Μια μορφή αλήθειας που θα σερβιριστεί στους πολίτες είναι το ζητούμενο για τον κ. Βενιζέλο, όπως είχε επιμείνει και σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες και για το περιεχόμενό της είχε ενημερώσει αποκλειστικά το newgreecetimes.gr.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών. Τις χαρακτήρισε «πιο κρίσιμες από 1974 και μετά, καθώς διακυβεύεται το μέλλον της επόμενης γενιάς».
Ως προς τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην ευθύνη για τη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης, δε δίστασε να παραδεχτεί ότι «θα πρέπει να συνομολογήσουμε τις δικές μας ευθύνες» όμως «δεν είναι τώρα η ώρα για ανάλυση των ευθυνών» αν και «υπάρχουν πολίτες με αγωνία και φόβο και βλέπουν τα όνειρα των παιδιών τους να διακυβεύονται». 
Το κοινωνικό περιβάλλον, κατά τον κ. Βενιζέλο, χρήζει κατανόηση και απαιτείται αντίδραση στα φαινόμενα εκφασισμού που παρουσιάζονται. «Οι πολίτες ψάχνουν διέξοδο εντός του πολιτικού συστήματος όμως μέσα σε αυτό υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που δεν αποδέχονται καμία μορφή ευθύνης και τα φορτώνουν όλα σε εμάς» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυστηρός ως προς την κριτική του στα άλλα κόμματα. «Η επαναδιαπραγμάτευση κατέρρευσε και ο Σαμαράς με την ΝΔ κρύφτηκαν πίσω από εμάς όταν γινόταν η πραγματική διαπραγμάτευση. Αντιλαμβανόμαστε ότι το ΚΚΕ αλλά και τα υπόλοιπα αριστερά σχήματα προφανώς και επιθυμούν επιστροφή στην δραχμή, παρόλο που δε θέλουν να απομακρυνθούμε από την Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει τελικά και για την ΝΔ. Ακόμα και σήμερα δεν λέει τι ακριβώς προτείνει».
Για το μέλλον, ο στόχος είναι η ανάκαμψη και η οριστική λύση. «Σήμερα πετύχαμε προσαρμογή, πρέπει να πάμε σε ανάκαμψη. Ζητούμενο είναι να προστατεύσουμε τις θυσίες του λαού για να πάμε στην οριστική λύση».
Το ζητούμενο για τις εκλογές, για τον κ. Βενιζέλο είναι «η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ και είναι ρεαλιστικός στόχος. Γιατί τώρα διαμορφώνονται οι συσχετισμοί. Η ΝΔ ζητάει επαναληπτικές εκλογές εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. 
Με αυτήν της τη στάση δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες. Η δική μας απάντηση είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα». Αντίθετα με τον προκάτοχό του ο οποίος πίστευε στη δύναμη του κάθε πολίτη, ο κ. Βενιζέλος κατέληξε με το όραμα για «ισχυροποίηση της Χώρας σε όλα τα επίπεδα, για να υπάρξει και ισχυροποίηση του καθένα πολίτη ξεχωριστά».