Ένας διάσημος αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός, καθηγητής στο ΜΙΤ, ο Κάρλο Ράττι, παρουσιάζει μια σειρά από προτάσεις των φοιτητών του πανεπιστημίου για την αξιοποίηση της παραλίας και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. >>>



Τον καθηγητή Ράττι έφερε στη Θεσσαλονίκη το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ως μέλος του Consortium “Senseable City Lab” του ΜΙΤ, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Θα πάρει μέρος σε ημερίδα- παρουσίαση με προτάσεις για το μέλλον της πόλης, τη διοργάνωση της οποίας συντονίζει η Parallaxi.

Η παρουσίαση των προτάσεων θα γίνει την Πέμπτη, 24 Μαΐου στις 8 το βράδυ, στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, στη δημοτική αρχή, σε φορείς της πόλης, σε μηχανικούς και σε ενεργούς πολίτες. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να ενταχθεί ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπως η Κοπεγχάγη, η Ρώμη, η Βοστώνη η Νέα Υόρκη κ.α. που έχουν ωφεληθεί από τη συνεργασία με το εργαστήριο αυτό του ΜΙΤ.

Η ομάδα των φοιτητών επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη κατά το διάστημα 3-8 Μαρτίου 2011 με σκοπό την εξερεύνηση της ταυτότητας της πόλης σε συνεργασία με αρχιτέκτονες της περιοχής.

Την ημερίδα πλαισιώνει έκθεση μακετών με επιλεγμένες προτάσεις των φοιτητών που επισκέφθηκαν την πόλη, η οποία θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου από τις 24 μέχρι τις 31 Μαΐου.