Ο κ. Μπαμπινιώτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, δήλωσε ότι οι μαθητές του Λυκείου θα εξεταστούν με το ισχύον σύστημα. >>>
«Για τα παιδιά που βρίσκονται τώρα στην Α', Β' και Γ' Λυκείου θα ισχύσει το σύστημα που υπάρχει τώρα. Μόνο αν αλλάξει του χρόνου θα μπορούν τα παιδιά από την Γ' Γυμνασίου να μπουν στο νέο σύστημα, εφόσον αυτό αποφασιστεί και προωθηθεί» είπε.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, νέο πρόγραμμα περιμένει τους μαθητές που θα φοιτήσουν από τον Σεπτέμβριο στην Α' Λυκείου, ενώ μεταβατικό πρόγραμμα θα ισχύσει για εκείνους της Β' Λυκείου.
Συγκεκριμένα, η Α' τάξη Γενικού Λυκείου θα περιλαμβάνει μαθήματα Γενικής Παιδείας διάρκειας 33 ωρών, ενώ οι μαθητές που από τον Σεπτέμβριο θα φοιτούν στη Β' Λυκείου θα παρακολουθήσουν ένα μεταβατικό πρόγραμμα.
Τα μαθήματα της Β' τάξης χωρίζονται σε μαθήματα Γενικής Παιδείας και μαθήματα Κατευθύνσεων. Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας διδάσκονται συνολικά 25 ώρες εβδομαδιαίως, ενώ τα μαθήματα Κατευθύνσεων χωρίζονται σε μαθήματα υποχρεωτικά συνολικής διάρκειας επτά ωρών εβδομαδιαίως για τη Θετική και την Τεχνολογική Κατεύθυνση και σε οκτώ ώρες εβδομαδιαίως για τη Θεωρητική Κατεύθυνση, καθώς και σε μαθήματα επιλογής.
Από αυτά κάθε μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ένα μάθημα διάρκειας δύο ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας.