Σε νέα ποινή φυλάκισης ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, καταδικάστηκε, πριν από λίγο, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο πρώην νομάρχης κατηγορούνταν ότι μείωσε πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, για νοθεία βενζίνης. >>>

Η νέα δίκη Ψωμιάδη έγινε μετά από αναίρεση που άσκησε στην ποινή που είχε επιβάλει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, για το αδίημα (και ήταν πάλι φυλάκιση ενός έτους), με το αιτιολογικό ότι δεν είχε τεκμηριωθεί σωστά. Έτσι, η υπόθεση εισήχθη εκ νέου στο Πενταμελές Εφετείο, το οποίο επίσης καταδίκασε τον πρώην νομάρχη -κι έτσι διατηρείται η προσωρινή του παύση από την θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ως μάρτυρας είχε καταθέσει ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Εμπορίου Ηλίας Τυχαλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφερόμενος στη μείωση των προστίμων σημείωσε ότι κανένας άλλος υπότροπος στο παρελθόν δεν είχε τύχει τέτοιας μεταχείρισης από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης. Υπογράμμισε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε διαφωνία των υπηρεσιακών παραγόντων, όμως παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε δόλος στην απόφαση του τότε νομάρχη, καθώς «δεν έχει τέτοια στοιχεία».
Ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας,  ανέφερε ότι και δική του εισήγηση ήταν να μειωθούν τα πρόστιμα στον πρατηριούχο τα οποία χαρακτήρισε υπερβολικά, υπογραμμίζοντας ότι εάν είχε την αρμοδιότητα «θα τα υπέγραφε και ο ίδιος». Ο κ.Τσαμασλής ανέφερε επίσης ότι ο πρατηριούχος, ο οποίος σήμερα δε βρίσκεται εν ζωή, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Διαβάστε ακόμη:


Γολγοθάς για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη–“Ένοχος” λέει ο εισαγγελέας για την υπόθεση με τα πρόστιμα