Αντιδράσεις αντιμετωπίζει ο Αντώνης Σαμαράς για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ., ευτυχώς, πριν ακόμα τυπωθούν! >>>Δύο υποψήφιοι ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν, αντιδρώντας –μεταξύ άλλων-και στην υποψηφιότητα στο Κιλκίς του κ. Γ. Συμπιλίδη*.

Πρόκειται για τον Γ. Βαγιωνά (Χαλκιδική) και Μιχ. Χαλκίδης (Ημαθία) οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι.

Η αποχώρηση των δυο στελεχών, με πολυετή κοινοβουλευτική παρουσία, προκαλεί ήδη έντονες συζητήσεις και δείχνουν ότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες σε αρκετούς νομούς για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων.
 
Ο κ. Βαγιωνάς που εκλεγόταν βουλευτής Χαλκιδικής από το 2004 ανακοίνωσε ότι δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές και αντίστοιχη δήλωση έκανε νωρίτερα το μεσημέρι ο κ. Χαλκίδης που έστειλε και μια σκληρή επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας ως αιτία της παραίτησής του τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ατόμων, τα οποία πρεσβεύουν διαφορετικές αρχές και πολιτική.

Ο κ. Χαλκίδης επί τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις πρώτος βουλευτής του νομού, εξυμνεί στην επιστολή του τον τέως Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, σημειώνοντας: «Τις πολιτικές μου αρχές τις ασπάστηκα και τις υπηρέτησα στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, συμβιβαζόμενος μόνο με τα συμφέροντα των πολιτών και όχι τα προσωπικά. Μπροστάρης, βρέθηκα στο προσωπικό σας αγώνα πιστεύοντας πως η ηθική των λόγων και των πράξεων θα αποτελούσαν συνέχεια και προοπτική πολιτικής διαδρομής» .

Ο κ. Χαλκίδης γνωστοποιεί στον κ. Σαμαρά ότι κάτω από τις διαμορφούμενες συνθήκες και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, αρνείται να συνυπάρξει, όπως αναφέρει, με εκείνους που πρέσβευαν μια πολιτική διαφορετικών αρχών και εγγυήσεων.


«Θέση την οποία γνωρίζατε εκ των προτέρων. Τέλος, ως βουλευτής, δηλώνω πως δεν υπήρξα λαϊκιστής ποτέ, ούτε στα δύσκολα, ούτε στα εύκολα, γιατί η ΝΔ είναι για όλα και πάντα και όχι για το όποτε κάποιοι τη θέλουν και τους βολεύει».

Επικριτικός για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων στο νομό Χαλκιδικής είναι και ο κ. Βαγιωνάς που είχε διαγραφεί το Φεβρουάριο, διότι καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και έκανε δήλωση τότε ότι είπε όχι στους επαχθείς όρους που οι δανειστές μας θέλουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα μέσω ενός νέου Μνημονίου.

Ο κ. Βαγιωνάς επέστρεψε στη Ν.Δ. με απόφαση του κ. Σαμαρά στα τέλη Μαρτίου, όταν έστειλε μαζί με τους Μ. Τζίμα και Κ. Παπασιώζο επιστολή μεταμέλειας στον κ. Σαμαρά, μετά και την υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης.

Στην επιστολή του ανέφερε ότι δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ και σημείωνε πως στηρίζει τον κ. Σαμαρά και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

* Ο Γ. Συμπιλίδης έριξε το 1993 την κυβέρνηση Μητσοτάκη.