Να μην «παραπλανηθεί ο λαός από το ψευδεπίγραφο μέτωπο των αντιμνημονιακών δυνάμεων» κάλεσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας πως οι εξαγγελίες για διαπραγμάτευση γίνονται «κενό χαρτί» όταν συνοδεύονται με πρόθεση παραμονής στην ΕΕ. >>>
Οι εκλογές, υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, μπορεί να ωθήσουν σε θετικές εξελίξεις, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να οδηγήσουν σε ένα «νέο χαντάκωμα» του λαού εάν «τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρασυρθούν από την πολυχρωμία του «ψευδεπίγραφου μετώπου των αντιμνημονιακών δυνάμεων».
«Τι θα προκύψει π.χ. αν έχουμε μια κυβέρνηση των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων με τη συμμετοχή ή όχι του ΠΑΣΟΚ ή με τη συμμετοχή ή όχι της ΝΔ;» ρώτησε η Αλ.Παπαρήγα. «Λένε ότι θα διαπραγματευτούν μέσα στην ΕΕ, διακηρύσσοντας ότι, όλες οι δυνάμεις το λένε αυτό, θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει ενσωματωμένη στην ΕΕ. Και μόνο που διακηρύσσουν αυτό το στόχο κάνουν τη διαπραγμάτευση ένα κενό χαρτί», παρατήρησε η γγ του ΚΚΕ.Υποστήριξε ακόμη ότι η ύπαρξη πολλών κομμάτων δεν συνιστά μόνο ένα «δίχτυ προστασίας του συστήματος», αλλά συνιστά και το κανάλι μέσα από το οποίο η άρχουσα τάξη της χώρας θα δοκιμάσει την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, δηλαδή την αλλαγή της μόστρας, τη δημιουργία ακόμα και νέων κομμάτων, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε επίσης ότι η μόνη πολιτική δύναμη που είναι διατεθειμένη «να παλέψει και να καταθέσει θυσίες για μια Ελλάδα που θα εξασφαλίσει την κοινωνική λαϊκή ευημερία» είναι το ΚΚΕ.