Δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου, που το εγκατέλειψε στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών, μετά από καταδίωξη, πριν από τέσσερις ημέρες, στην Κορινθία, με το οποίο μετέφερε 135 κιλά χασίς κι ένα «Καλάσνικοφ»! >>>

 

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για Αλβανό, 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παραβίαση περιορισμών διαμονής, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του νόμου περί όπλων.

Τον νεαρό Αλβανό εντόπισαν, αρχικά, οι αστυνομικοί πριν τέσσερις ημέρες. Οδηγούσε ένα κλεμμένο Ι.Χ. και, μετά από καταδίωξη, το εγκατέλειψε και διέφυγε. Στο Ι.Χ. οι αστυνομικοί βρήκαν τα ναρκωτικά κα το όπλο.

Ο δράστης εντοπίστηκε εκ νέου. Πλέον, οι αστυνομικοί ήθελαν να συλλάβουν και τους συνεργούς του κι έτσι τον παρακολούθησαν ώσπου, χθες το μεσημέρι, στην εθνική οδό Αθηνών- Πατρών, σταμάτησαν το όχημα στο οποίο επέβαινε με μία 23χρονη Εσθονή, δήθεν για τυπικό έλεγχο. Ο 31χρονος, παρουσίασε πλαστή ταυτότητα και πλαστή άδεια οδήγησης και συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία και εθνικότητα, ενώ επιπλέον είναι δραπέτης των φυλακών Νέας Αλικαρνασσού Κρήτης, αφού δεν επέστρεψε ύστερα από τριήμερη άδεια που είχε λάβει το περασμένο καλοκαίρι. Στη φυλακή εξέτιε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 7 μηνών για εμπορία ναρκωτικών.

Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει και έναν συνομήλικό του, επίσης Αλβανό, ο οποίος οδηγώντας αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει ο πρώτος με ψευδή στοιχεία, ήταν ο προπομπός του οχήματος που εγκαταλείφθηκε.

Σε βάρος της 23χρονης Εσθονής, σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία, αφού αν και γνώριζε ότι ο 31χρονος ήταν δραπέτης φυλακών, τον φιλοξενούσε στο σπίτι της στον Νέο Κόσμο Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου.