Δίνουν ραντεβού στις 10 το πρωί στο Φράγμα της Έλλης εθελοντές Θεσσαλονικείς, φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Στόχος τους να καθαρίσουν το παραποτάμιο δάσος του Αξιού στο >>>πλαίσιο της 2ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. 

Στην περιοχή του φράγματος Έλλης, κατά μήκος της όχθης του Αξιού,  «απλώνεται» ένα από τα τελευταία κομμάτια του παραποτάμιου δάσους του Αξιού γεμάτο από λεύκες σκλήθρα και αρμυρίκια. 

Τα… λοφάκια της περιοχής προσφέρουν μία απολαυστική θέα στο λεγόμενο «νησί» του Αξιού, όπου φιλοξενούνται αργυροπελεκάνοι, κορμοράνοι, βουτηχτάρια, ερωδιοί, πάπιες και άλλα πουλιά. 

Οι τυχεροί περιηγητές ενδεχομένως σε κάποιο από τα μονοπάτια του δάσους να συναντήσουν άγρια άλογα που συνήθως τριγυρίζουν στην περιοχή.  Τα ανθισμένα αρμυρίκια που υπάρχουν αυτή την εποχή συμπληρώνουν στην πανδαισία των χρωμάτων. 

Μελανό σημείο στην περιοχή τα σκουπίδια και τα πλαστικά μπουκάλια που συγκεντρώνονται στις όχθες του ποταμού. Όταν πλημμυρίζει ο Αξιός  παρασύρει με τα νερά του τα σκουπίδια που έχουν αποτεθεί ανεξέλεγκτα σε βορειότερες περιοχές, τόσο εντός της χώρας μας, όσο και στη γειτονική μας ΠΓΔΜ. 

Η επιχείρηση

Για το λόγο αυτό οι εθελοντές εφοδιασμένοι με σακούλες απορριμμάτων, γάντια αλλά κυρίως με μεράκι και αγάπη για το περιβάλλον θα αναλάβουν να… αστράψουν την περιοχή. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και την εκπομπή «Μπαγκάζια και φύγαμε» του 102 FM σε συνεργασία με το δήμο Χαλκηδόνας και την πολιτιστική οργάνωση Πολιτιστική Γέφυρα με τη χορηγία του ΟΑΣΘ. 

Η στήριξη της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).