Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού μιλά το ΚΚΕ, καλώντας τον λαό «να είναι δύσπιστος σε σε ό,τι του πουν περί διαφάνειας και κάθαρσης σχετικά με τη σύλληψη του Ά. Τσοχατζόπουλου». >>>
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το ΚΚΕ έχει έγκαιρα προειδοποιήσει το λαό ότι οι μηχανισμοί και τα κόμματα του συστήματος δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κλείσουν στη φυλακή ένα ή και άλλα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να αθωώσουν το καπιταλιστικό σύστημα και τη βάρβαρη πολιτική τους, που φέρνει φτώχεια και δυστυχία στο λαό και είναι γερασμένο και σάπιο ως το μεδούλι. Κάθαρση μπορεί να κάνει μόνο ο λαός όταν με τη δική του εξουσία αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και κάνει δική του, κοινωνική ιδιοκτησία, όλους τους επιχειρηματικούς ομίλους, που ληστεύουν το λαό, γεννούν τις μίζες, τη σήψη και τον παρασιτισμό».
Πρόκειται για σχεδιασμό δημιουργίας εντυπώσεων από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. 
«Επιτέλους, μετά από όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η δικαιοσύνη λειτούργησε, συλλαμβάνοντας τον κύριο Άκη Τσοχατζόπουλο», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. «Πρέπει όμως να σημειώσω ότι όταν αυτό γίνεται την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, υπάρχει ο φόβος να εκληφθεί από τους πολίτες ως ένας φερετζές του πολιτικού συστήματος, το οποίο καταρρέει και το οποίο λίγες μέρες πριν αθώωσε τη Siemens», κατέληξε η κα Μπακογιάννη. 
«Η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών ανοίγει τη διερεύνηση της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος», δήλωσε η συνεκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου, προσθέτοντας ότι «δεν δίνει αναδρομική ασυλία σε κανέναν απ' όσους κυβέρνησαν τη χώρα πλοηγώντας υποβρύχια που γέρνουν σε λογαριασμούς στην Ελβετία. Η απάντηση στην αδιαφάνεια θα δοθεί από τους πολίτες».
«Η Κυβέρνηση Παπαδήμου, παρά τις προ ημερών δημόσιες τοποθετήσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού για την αποκλιμάκωση των εκδηλώσεων λαϊκισμού όσων τη στηρίζουν, συνεχίζει να βρίσκεται εγκλωβισμένη στα μικροπολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Παραμένει έρμαιο προεκλογικών και θεατρινίστικων τακτικισμών. Οι παραστάσεις καθημερινά, συνεχίζονται εντός και εκτός Βουλής. Χθες, με το μονόπρακτο της πολύκροτης ψήφισης της τροπολογίας για τη δημιουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών με λοιμώδη νοσήματα, σήμερα με την επιθεώρηση της σύλληψης του πρώην υπερΥπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου. Δυστυχώς, τα δύο μεγάλα κόμματα επιμένουν να ασελγούν στο αιμόφυρτο σώμα του Ελληνικού Λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών.