Την Παρασκευή ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, με ήλιο και αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά.  >>>
Νωρίς το απόγευμα θα συννεφιάσει στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και θα εκδηλωθούν βροχές στην Θράκη και την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν, μεμονωμένες καταιγίδες στα πιο ορεινά. 
Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα κινηθούν προς τα παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, σε πολύ μικρή ένταση (ψιλόβροχο). Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στη δυτική Ελλάδα, στους 26 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί από 9..26 στα βόρεια, από 10..26 στα κεντρικά και μέχρι 23-25 βαθμούς στη νότια Κρήτη και στο ανατολικό Αιγαίο. 
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 και στα βόρεια τμήματα 6 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ.  
Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια και, μόνο τις βραδινές ώρες, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13...26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό θα είναι μετβλητοί 2-4 μποφόρ και στον Ευβοϊκό βόρειοι, μέχρι 5 μποφόρ. 
Στην Θεσσαλόνίκη αρχικά ο καιρός θα είναι καλός, με αρκετή ηλιοφάνεια. Νωρίς το απόγευμα θα αρχίσει να συννεφιάζει από τα ανατολικά του νομού με πιθανότητα ψιλόβροχου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12...25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι βορειοδυτικοί 2-4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς.