Να σκεφθούν τον βαθμό ευθύνης τους μετά τις εκλογές ώστε να γίνουν - όπως είπε - υπεύθυνες πριν τις εκλογές, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, απόψε κατά την διάρκεια διακαναλικής συνέντευξής του σε ΜΜΕ της Κρήτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ιπποκράτους. >>>Επίσης τόνισε ότι «οι μόνοι που μπορούμε να επικοινωνήσουμε με όλο το πολιτικό φάσμα στη βάση μιας συγκεκριμένης προγραμματικής εθνικής πρότασης, που είναι το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, είμαστε εμείς».
Καταφέραμε να περιορίσουμε την κρίση ως εδώ, είπε και εξήγησε ότι «υποχρέωση μας είναι να μιλάμε στο όνομα του εθνικού συμφέροντος».
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι θα κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης, αλλά και ότι κατεβαίνει υποψήφιος και στο Ηράκλειο για να τιμήσει την Κρήτη. 
Με μικρή τροποποίηση στο πρόγραμμά του, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκινά τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου. 
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος θα απευθύνει την πρώτη προεκλογική ομιλία του την Πέμπτη στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα, στη Ν. Σμύρνη, ενώ δεν αποκλείεται νωρίτερα εντός της ίδιας ημέρας να δώσει συνέντευξη Τύπου στους ανταποκριτές ξένου Τύπου. 
Την Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, ενώ το Σάββατο, αντί της περιοδείας σε Χανιά και Ρέθυμνο, όπως σχεδιαζόταν αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα περιοδεύσει στη Λαμία, όπου αρχικά θα έχει συναντήσεις με τοπικούς πολιτικούς άρχοντες στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία από το κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την Κυριακή ο κ. Βενιζέλος θα περιοδεύσει σε Κοζάνη και Ιωάννινα, όπου θα απευθύνει ομιλίες. 
Μετά τις πρώτες αυτές περιοδείες, σύμφωνα τουλάχιστον με τον έως τώρα προγραμματισμό, την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει διαδοχικές συνεντεύξεις Τύπου σε περιφερειακά μέσα, την επόμενη Τρίτη, την επόμενη Τετάρτη και την επόμενη Πέμπτη, αντίστοιχα, κατά τα πρότυπα της αποψινής διακαναλικής συνέντευξης Τύπου προς τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Κρήτης. Εν τω μεταξύ, στον προγραμματισμό, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σειρά διαδικτυακών συνεντεύξεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ενώ αύριο το βράδυ αναμένεται να δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.