papaoikonomou_01Φρικτό τέλος για την 70χρονη Μαρίκα Παπαοικονόμου που είχε εξαφανισθεί, από το σπίτι της στη Θεσσαλονίκη πέρσι, στις 12 Απριλίου. Το πτώμα της βρέθηκε περίπου ένα χρόνο μετά μέσα σε ρέμα. >>>

 

Η άτυχη γυναίκα που έπασχε από άνοια, δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Είχε ξεφύγει της προσοχής της γυναίκας που την πρόσεχε και εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η οικογένειά της είχε οργανώσει μεγάλη κινητοποίηση για την ανεύρεσή της και είχε ενεργοποιηθεί και το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων, Silver Alert, που προέβαλε τηλεοπτικά την εξαφάνιση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τι είχε συμβεί; Φαίνεται πως, αφού περιπλανήθηκε στους δρόμους, έφθασε στην περιοχή της Πολίχνης, όπου έπεσε σε ρέμα…

Στις 9 Απριλίου βρέθηκε, μέσα στο ρέμα της περιοχής των «Νεόκτιστων», ανθρώπινος σκελετός, που ανήκε σε ηλικιωμένη. Το σκελετό βρήκε πολίτης που είχε βγάλει στην περιοχή βόλτα το σκύλο του. Μετά από εξέταση DNA διαπιστώθηκε πως ο σκελετός ήταν της άτυχης 70χρονης…

Με αφορμή την ανεύρεση της ηλικιωμένης, σε ανακοίνωσή της, η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, τονίζει το σημαντικό ρόλο που παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και ζητά τη συμμετοχή όλων ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.