Αυτό τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. >>>
«Η αναδιάρθρωση που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για τη δημόσια διοίκηση, θα οδηγήσει σε πιο αυταρχικούς μηχανισμούς και υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα» επεσήμανε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου, η οποία κάλεσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να αντιδράσουν «για να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου της συγκυβέρνησης και να μην έρθει για ψήφιση στην επόμενη Βουλή».
Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί για τις αλλαγές στο Δημόσιο, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «το πρόβλημα των αναδιαρθρώσεων στη δημόσια διοίκηση σε συνδυασμό με τις απολύσεις εργαζομένων αφορούν όλο το λαϊκό κίνημα».
Για την επικείμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων σημείωσε ότι θα είναι το βασικό εργαλείο για να γίνουν χιλιάδες απολύσεις, ενώ η κυβέρνηση αξιοποιεί το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να τους τρομοκρατήσει και να τους καθυποτάξει.
Έκανε δε ειδικότερη αναφορά στις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις υπηρεσιών ή οργανισμών, όπως Του υπουργείου Ανάπτυξης, το αντικείμενο των οποίων, όπως η έρευνα και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, παραχωρείται σε ιδιώτες. Του ΙΓΜΕ, που θα διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας στον ορυκτό πλούτο και στο νερό. Του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αποδυναμώσει την άσκηση ελέγχου στην προστασία της αγροτικής παραγωγής και εγκυμονεί κινδύνους στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, όπως τόνισε.
Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε την αλλαγή προσανατολισμού της Υγείας, με στρατηγική επιδίωξη να περιοριστεί ο ρόλος του κράτους, «σε ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών» και από εκεί και πέρα να πληρώνουν οι ασθενείς. Για δε τις αλλαγές στην Παιδεία, ειπε ότι έτσι θα γίνει «ακόμα πιο ταξική» και κατήγγειλε «τη σύνδεση της Παιδείας με τις ανάγκες της αγοράς».
«Όλες αυτές οι αναδιαρθρώσεις συνδέονται άμεσα με τους στόχους των δανειακών συμβάσεων, τη μείωση των μισθών, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων», τόνισε η ΓΓ του ΚΚΕ.