papadimoulis_kalamaria_20120409_01Κοινό προεκλογικό πρόγραμμα έχουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ: Το μνημόνιο 2 και τα μέτρα ύφους πολλών δισ. που αυτό προβλέπει για τον Ιούνιο. Αυτό τόνισε, χθες βράδυ, σε ομιλία του στην Καλαμαριά, που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης. >>>

 

Όπως υπογράμμισε, τα δύο κόμματα είχαν στη διάθεσή τους 40 χρόνια, που κυβερνούσαν εναλλάξ, να κάνουν αυτά τα οποία υπόσχονται, εκ νέου, αλλά αντ' αυτών βούλιαξαν τη χώρα. Τόνισε πως, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγουν, τα χαρακτήρισε «κόμματα του μνημονίου» που θέτουν ανύπαρκτα διλήμματα (όπως το “ναι ή όχι στην παραμονή στην ευρωζώνη”) και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά επιστροφή στη δραχμή, αλλά κατάργηση του μνημονίου και μια άλλη πολιτική στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μόνο η ακύρωση παραγγελίας των δύο «υποβρυχίων που γέρνουν» θα εξοικονομούσε 1 δισ.

Όσον αφορά τη στάση των άλλων κομμάτων της Αριστεράς στην πρόταση Τσίπρα για συνεργασία στις μονοεδρικές, που την απέρριψαν, τα επέκρινε.

Αμέσως μετά μίλησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος.