«Αντί να απολογείται ο κ. Παπακωνσταντίνου για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος της χώρας, ζητά και συγκυβέρνηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού Περιβάλλλοντος στο in.gr. >>>
«Είναι προκλητικό ο άνθρωπος που πρέπει να κάτσει στο σκαμνί της Εξεταστικής να ψάχνει τρόπους για να μείνει υπουργός. Ματαιοπονεί! Και το ξέρει! Γιατί ο λαός γνωρίζει και θα απαντήσει στις επερχόμενες εκλογές. Τιμωρώντας τους υπαίτιους της σημερινής τραγικής κατάστασης και δίνοντας αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά», τονίζει ο κ. Μιχελάκης.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος σε συνέντευξή του εμφανίσθηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος η συνεργασία και η συναίνεση σε μια σειρά από πολιτικές είναι η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά.
Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής πρέπει να εφαρμοστεί, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα δει την πόρτα εξόδου από την Ευρωζώνη.
Ο ίδιος θεωρεί πως τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αντανακλούν το μέγεθος του πολιτικού κόστους που η παράταξη ανέλαβε με την εφαρμογή του Μνημονίου και χαρακτηρίζει φυσική εξέλιξη την αποχώρηση ιστορικών φυσιογνωμιών του κόμματος που έκλεισαν τον πολιτικό τους κύκλο.
Αποκαλύπτει πως θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, κάτι που, όπως υπογραμμίζει, είναι πολιτική και ηθική του υποχρέωση και τονίζει πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει μπροστά του το πολύ δύσκολο έργο του επαναπροσδιορισμού και της ανανέωσης της βάσης του ΠΑΣΟΚ.