Πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υπογραφή των νέων συμβάσεων στο Mega, ξεκίνησε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το κύμα φυγής. >>>
Η κυρία Καρχιλάκη δήλωσε στον Λάμπρο Κωνσταντάρα (Ζαppit) ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη νέα σύμβαση που επιβάλλει το κανάλι σε όλους τους εργαζόμενους, και ως εκ τούτου αναμένει την απόλυση της.
Στο ίδιο κλίμα βρίσκονται αρκετοί εκ των παλαιοτέρων ρεπόρτερ και στελεχών του καναλιού που θα προτιμήσουν την αποχώρηση από την περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματός τους και την αυτασφάλιση για όσο χρόνο απαιτείται μέχρι να βγουν στη σύνταξη, εισπράττοντας παράλληλα ένα σημαντικά μεγάλο ποσό, το οποίο σε λίγους μήνες με τις αλλαγές στα εργασιακά, θα έχαναν!
Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη – τυπικά – λήγει η προθεσμία για την υπογραφή της νέας σύμβασης, ενώ μέχρι τώρα έχουν υπογράψει σχεδόν όλοι, δηλαδή περίπου 450 εργαζόμενοι.
Η διοίκηση του καναλιού δεσμεύθηκε, αφού πρώτα υπογραφούν οι συμβάσεις, να τηρήσει τουλάχιστον τα θεσμικά αιτήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι και αφορά στα κυριακάτικα, τις προσαυξήσεις και τις άδειες.