Αποχή από την υπερωριακή εργασία τους κήρυξαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Δήλωσαν ότι δε θα προβούν στην αποκομιδή απορριμμάτων κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου του Πάσχα, κάτι που, αυτόματα, σημαίνει ότι >>>
ως την Τρίτη τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα ΄χουν γίνει... βουνά.
Η δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την απόρριψη απορριμμάτων στους κάδους κατά τη διάρκεια του τριημέρου.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των υπερωριακών αμοιβών τους από τον Νοέμβριο του 2011 καθώς και για τις τραγικά χαμηλές τακτικές απολαβές που έλαβαν με τη μισθοδοσία του τρέχοντος μηνός.
Από το δήμο ανακοινώθηκε ότι "η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων υπερωριακών αμοιβών όσο και τα τραγικά μικρά ποσά τρέχουσας μισθοδοσίας των εργαζομένων οφείλονται στην εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου του Δημοσίου από 1η Απριλίου 2012 με αναδρομική ισχύ από 1η Νοεμβρίου του 2011". 
Μάλιστα, η διοίκηση του δήμου δηλώνει "υποχρεωμένη" να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία, "όπως ακριβώς και όλοι οι ΟΤΑ της χώρας αλλά και ο στενός και ευρύτερος Δημόσιος τομέας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που ψήφισε το Κοινοβούλιο".

Κόντρα με Γκιουλέκα 
Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του δήμου στρέφεται κατά του δημοτικού συμβούλου και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Γκιουλέκα: "Οι λαϊκιστικές κορώνες κατά μιας υποτιθέμενης «κοινωνικής αναλγησίας» ενόψει και των εορτών του Πάσχα στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, και μάλιστα από μέλη του Κοινοβουλίου που ψήφισαν τις επίμαχες ρυθμίσεις, όπως ο κ. Γκιουλέκας, είναι εύκολη, ανέδοξη, αλλά και αδιέξοδη μέθοδος που χαϊδεύει αυτιά εκ του ασφαλούς. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όμως, θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν και πάντα μέσα στα όρια της νομιμότητας να διορθώσει τις αδικίες που υφίστανται οι εργαζόμενοι", τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", Κώστας Γκιουλέκας, επισημαίνει ότι, με τις περικοπές, υπήρξαν πολλοί εργαζόμενοι που έλαβαν... 15, 20, τ5 και 50 ευρώ, για εξόφληση μηνός! 
"Με αυτή την ενέργειά της η διοίκηση του Δήμου δείχνει ξεκάθαρα ότι το μόνο που περισσεύει σ’ αυτούς που την απαρτίζουν είναι η κοινωνική αναλγησία αφού δεν σκέφτηκαν ότι με αυτή τους την ενέργεια ουσιαστικά καταδικάζουν στην ανέχεια έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων μαζί με τις οικογένειές τους", τονίζει ο κ. Γκιουλέκας.
Ο επικεφαλής της παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη" καταγγέλλει "την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας" και καλεί προσωπικά τον Γιάννη Μπουτάρη, "έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να επανορθώσει την τραγική ενέργειά του".