Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο, πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπέλυσε επίθεση στα δυο κόμματα εξουσίας. >>>
Ο Γ. Καρατζαφέρης απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία με αυτούς που υπέγραψαν, όπως είπε, το "Μνημόνιο 2", χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ως καθ΄ έξιν ψεύτη» και εξέφρασε την απορία του «γιατί ο κ. Σαμαράς δεν έκανε τους πέντε μήνες, που ήταν κυρίαρχος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτά που είπε χθες στο Ζάππειο) για οικονομία».
Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι είχε δεσμευθεί απέναντι στην τρίτη ηλικία πως δεν θα επιτρέψει περικοπές, όχι μόνο σε κύριες, αλλά και επικουρικές συντάξεις: «Γιατι άφησε να κοπούν οι συνταξεις; Δεν το επέτρεψε ο κ. Τόμσεν» είπε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να κάνει τίποτα από όσα λέει ο κ. Σαμαράς, εάν δεν το επιτρέψει ο Τόμσεν, γιατί υπέγραψαν, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ότι όσα χρόνια πολιτεύονται δεν θα παρεκκλίνουν απο το Μνημόνιο».
Ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε επίσης ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεσμεύθηκαν ότι θα μειώσουν τους μισθούς του Ιουνίου ενώ παρέπεμψε στη σελίδα 427 του Μνημονίου, το οποίο, όπως είπε, αναφέρει ότι οι μισθοί στη χώρα μας θα εξομοιωθούν με αυτούς στη Βουλγαρία.
«Προσπαθούν να κοροιδέψουν τον κόσμο. Τι θα έβλαπτε εάν πήγαιναν πίσω οι εκλογές μερικές εβδομάδες; Γιατί η βιασύνη; Το γινάτι και τα καπρίτσια του ενός ή του άλλου, μας πήγαν σε εκλογές. Πολιτικός τυχοδιωκτισμός από τους δύο», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Τόνισε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε καμία κουβέντα και προοπτική με αυτούς που έδεσαν πισθάγκωνα τα χέρια τους. Η παρουσία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου δυσκολεύει τον οποιονδήποτε διάλογο», ενώ πρότεινε τη δημιουργία ενός ισχυρού συνασπισμού των κρατών της νότιας Ευρώπης απέναντι στη Γερμανία.
«Δεν είναι μόνο η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, αλλά θα είναι και η Γαλλία, στην ομάδα αντίστασης στη Μέρκελ. Μπορεί να επιβάλλει πράγματα ο Νότος στο Βορρά και τη Μέρκελ, με την προσθήκη της Γαλλίας», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας ότι η Γερμανία λειτουργεί περίπου με συνταγές Τετάρτου Ράϊχ.
Υποστήριξε ακόμη ότι εκχωρήσαμε την εθνική κυριαρχία στους Ευρωπαίους και πως έχουμε μια ιδιότυπη δικτατορία στη χώρα μας, αφού, όπως είπε, τίποτα δεν μπορεί να γίνει εάν δεν το εγκρίνουν οι κ.κ. Ράϊχενμπαχ και Τόμσεν.
«Υπέγραψαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αυτή την εκτροπή» είπε και εκτίμησε ότι δεν εγγυάται κανείς ότι θα έχουμε τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών που πιθανόν να ανακαλυφθούν στη χώρα μας, λέγοντας ότι όλα αυτά έγιναν για να ελέγχει η Ευρώπη τις ενεργειακές πηγές της Ελλάδος και να μην αναγκαστεί να συνεργαστεί με τη Ρωσία.
Αναφερόμενος στην επιλογή του Λουκά Παπαδήμου κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα ότι «περιέφεραν την πρωθυπουργία σε όποιον περπατούσε. Είχαν συμφωνήσει τελικά στον Πετσάλνικο, είχε συμφωνήσει κι ο Σαμαράς», ενώ δήλωσε ότι δεν είναι τόσο ευχαριστημένος όσο περίμενε, απο τον κ. Παπαδήμο γιατί «τον έβαλαν στις ράγες των δυνατών, και της υπακοής».
«Με υποταγμένους δεν μπορώ να μιλήσω, εξαιρούνται παντός διαλόγου ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας, «αν πρώτα μετανιώσουν οι δυο αρχηγοί».
Ζήτησε ψυχραιμία και σύνεση απο τον ελληνικό λαό, εκτιμώντας ότι το βράδυ των εκλογών θα χρειαστούμε μυαλό και ο θυμός είναι κακός σύμβουλος.
Επιτέθηκε παράλληλα στη «Χρυσή Αυγή», λέγοντας ότι πρόκειται για ένα κόμμα που επαναφέρει μνήμες του χιτλερισμού, για δε τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» εκτίμησε ότι τα ποσοστά που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις είναι υπερβολικά.
Απαντώντας στις ερωτήσεις, εκτίμησε ότι ο ΛΑΟΣ θα μπει στη Βουλή με υψηλότερα ποσοστά απ' ό,τι το 2009 και είπε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει προσπάθεια χαλιναγώγησης -όπως είπε- «της αδέσποτης πρακτικής των δημοσκόπων».
Εκτίμησε ότι σήμερα δεν υπάρχει πια δεξιά πολυκατοικία, αλλά συνοικία, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ είπε ότι όταν παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου να πάει στο ΔΝΤ, η χώρα θα δανείζονταν με 1,80% επιτόκιο, ενώ το ΠΑΣΟΚ δανείστηκε με 5%. Είπε επίσης ότι θέλει δυο πυλώνες τραπεζικούς, έναν κρατικό και έναν ιδιωτικό ενώ πρότεινε τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να πάνε με τη μορφή μετοχών στα ασφαλιστικά ταμεία.
Επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά με αφορμή την αρχική συμπερίληψη του κ. Συμπιλίδη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και υποστήριξε ότι πρόκειται για «επιβράβευση του προδότη Συμπιλίδη».
Τέλος εκτίμησε ότι τα δυο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα εκλέξουν πάνω απο 150 έδρες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.
Ο κ. Καρατζαφέρης παρουσιασε και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ.
Τις 12 θέσεις καταλαμβάνουν οι Γιώργος Κύρτσος, Νικήτας Πετρούλιας, Γιώργος Κανελλόπουλος, Νίκος Παπαγιαννόπουλος, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Κυριακή Οικονομάκη, Χρήστος Χαρίτος, Λεωνίδας Γεωργιάδης, Ευαγγγελία Δέσκα, Αγγελική Γερμανίδου, Δημοσθένης Ευσταθίου και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Κωνσταντινίδης.