Την προσωπική του άποψη, ότι ο Λουκάς Παπαδήμος πρέπει να είναι παρών μετά τις εκλογές εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μας χρωστάει, του χρωστάμε για όσα έκανε μέχρι τώρα». >>>«Προσωπικά θεωρώ ότι η μάχη συνεχίζεται και πρέπει να είναι παρών. Όπως ο Λ.Παπαδήμος δεν είναι μπαλαντέρ ή μηχάνημα που όποτε θέλουμε πατάμε το on και τον καλούμε να παίξει ένα ρόλο» λέει ο κ. Γιαννίτσης στη Realnews. 
«Ο πρωθυπουργός ήταν παρακαταθήκη προτού κληθεί -γι' αυτό άλλωστε κλήθηκε- και θα είναι ακόμη μεγαλύτερη μετά το τέλος της θητείας του. Όμως ας μην υπολογίζουμε πολύ σε αυτό. Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν τη φοβερή ιδιότητα να βάζουν στην άκρη τις παρακαταθήκες τους αυτές. Και αυτές μπορεί να πετάξουν» προσθέτει.
Ο υπουργός Εσωτερικών θεωρεί ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πέτυχε τον σκοπό της, που ήταν η αποτροπή πτώχευσης της χώρας, έστω και αν αυτό συνοδεύτηκε από επώδυνες ρυθμίσεις, αλλά βλέπει δύσκολο να προκύψει μετά τις εκλογές μία κυβέρνηση τέτοιας μορφής. «Αν προκύψει θα είναι πιθανότατα ξανά προϊόν μίας δύσκολης κατάστασης. Όπως μέχρι πότε μπορούμε να πηγαίνουμε μπρος-πίσω σαν το εκκρεμές», λέει. 
«Αν πάντως απαιτηθεί, ο πρώτος στόχος θα είναι να εξασφαλίσει την ευθύγραμμη πορεία της χώρας προς τα εμπρός και να κάνει το πισωγύρισμα απαγορευτικό. Αυτό όμως απαιτεί περισσότερο χρονικό διάστημα, ξεκάθαρη στήριξη και ευελιξία επιλογών και πολιτικών κινήσεων και ένα σταθερό και σαφές κλίμα. Όλα αυτά είναι πολύ δύσκολες προϋποθέσεις».