Με ανοικτό το θέμα της έγκρισης των υποψηφιοτήτων των Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Παπακωνσταντίνου συνέρχεται το μεσημέρι το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. >>>
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αμφότερα τα κυβερνητικά στελέχη θα συμπεριληφθούν τελικώς στις λίστες: Ο μεν κ. Ραγκούσης στην Β' Αθηνών ο δε κ. Παπακωνσταντίνου στην περιφέρεια Αττικής.
Υποστηρικτικά στα δύο στελέχη τοποθετήθηκαν χθες η υπουργός Παιδείας και ο υπουργός Ηλεκτρονικής Αποκέντρωσης. Η Άννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε στο Ράδιο 9 ότι και οι δύο πρέπει να είναι υποψήφιοι τονίζοντας ότι «ο λαός πρέπει να τούς κρίνει και αυτούς και όλους μας». Πρόσθεσε δε ότι «είναι εύκολο να κατακερματίζουμε τις ευθύνες και να τις επιρρίπτουμε σε κάποιους και όλοι οι άλλοι να είμαστε απ' έξω».
Από την πλευρά του ο κ. Γ. Ραγκούσης διεμήνυσε στη ΝΕΤ πως «ούτε πιέζω, ούτε διεκδικώ κανέναν και για τίποτα» και πως αναμένει, όπως όλα τα στελέχη τις τελικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίο σήμερα. «Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ» σημείωσε με νόημα προσθέτοντας: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι επειδή τήρησα μία στάση αρχής, ότι θα πρέπει γι' αυτό να με εκδικηθούν ή να με τιμωρήσουν ήμουν έτοιμος να πληρώσω το όποιο κόστος. Δεν μετανιώνω ούτε πρόκειται εκ των υστέρων να άλλαζα κάτι σε σχέση με την στάση μου στην ψηφοφορία».
Από την δική του πλευρά ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου επεσήμανε στο ΣΚΑΪ: «Έχω ζητήσει το αυτονόητο, να κριθώ από τους πολίτες». Πρόσθεσε δε πως «κάποια πράγματα χρεώνονται σε ένα -δύο άτομα αλλά ήταν αποφάσεις συλλογικές και υπουργικών συμβουλίων». Επανέλαβε μάλιστα πως δεν μετάνιωσε που μπήκαμε στο μνημόνιο. «Το μνημόνιο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει για να συνεχίσει η χώρα να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της». Ενώ εξέφρασε το παράπονο: «Δεν μπορώ να βγω να πιω έναν καφέ με την γυναίκα μου, έχω τον κόσμο να με φωνάζει προδότη».