Με τις βαλίτσες στο χέρι παραμένουν δεκάδες χιλιάδες εκδρομείς, ενώ νέα συνάντηση μεταξύ της ΠΝΟ και της Άννας Διαμαντοπούλου έχει κανονιστεί για τις πέντε το απόγευμα (08/04/2012). >>>Εάν δεν υπάρξει λύση η απεργία, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη. 
Η απεργία συμπεριλαμβάνει τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και από ώρα 00.01 μετά τα μεσάνυχτα και λήξη τη Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 24.00.
Τα εισιτήρια βέβαια για τις άλλες ημέρες έχουν εξαντληθεί, παρά το ότι η κίνηση αναμένεται μειωμένη. Αιτία το ότι έχουν μειωθεί τα δρομολόγια, έχουν αυξηθεί τα ναύλα και ως εκ τούτου, δεν είναι πολλοί που θα μετακινηθούν, αν δεν έχουν κάποιο δικό τους σπίτι να μείνουν. 
Η επιστολή που απέστειλε το Σάββατο η υπουργός προς τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας των ναυτικών Γιάννη Χαλά, για νέες συνομιλίες και για εξάντληση όλων των περιθωρίων διαλόγου για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, έγινε δεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ. 
Η υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο το δημόσιο συμφέρον, λέγοντας ότι ο πρώτος τρόπος είναι να συνεχιστεί η συζήτηση. 
Αναγνώρισε, πάντως, ότι οι ναυτεργάτες έχουν σε πολλά θέματα δίκιο, όπως επίσης και το γεγονός ότι κακώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατήργησε το υπουργείο Ναυτιλίας. 
Μιλώντας στη ΝΕΤ, η υπουργός επανέλαβε ότι στο διάλογο με την ΠΝΟ προσήλθαν όλοι οι υπουργοί και κατατέθηκαν εκ νέου γραπτώς οι προτάσεις των συναρμόδιων υπουργείων.
Σχετικά με τον Οίκο Ναύτου, είπε ότι ο κ. Λοβέρδος έχει καλέσει και εκείνος από την πλευρά του σε νέα συνάντηση τους ναυτεργάτες, τη Μεγάλη Δευτέρα. 
«Είδα τα θέματα σε βάθος και πιστεύω ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει εκ νέου το υπουργείο» τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου λέγοντας ότι κακώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατήργησε το υπουργείο Ναυτιλίας, εξηγώντας όμως ότι αιχμή του δόρατος πρέπει να είναι η εμπορική ναυτιλία και οι επενδύσεις. 
Εμπορικοί φορείς κάνουν λόγο για καταστροφή στην τουριστική κίνηση των νησιών, αν τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία, ενώ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δέχονται συνεχώς ακυρώσεις και μεταθέσεις εισιτηρίων για άλλες ημέρες. 
O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η απόφαση της ΠΝΟ αποτελεί «μνημείο αναλγησίας», ενώ την καλεί να αναλογιστεί το εργασιακό μέλλον των ίδιων των ναυτικών όταν οι εταιρείες στις οποίες απασχολούνται υφίστανται συνεχώς ζημίες. 
Έκκληση στους συνδικαλιστές της ΠΝΟ να προσέλθουν ξανά στο τραπέζι του διαλόγου απηύθυνε το Σάββατο η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.