Χρόνια ολόκληρα ζητούσε, ο δήμος Θεσσαλονίκης τη δικαιοδοσία να σχεδιάζει και να κατασκευάζει πάρκινγκ και λεωφορειολωρίδες. Το δικαίωμα αυτό το απέκτησε μόλις πριν μερικές μέρες, όταν πέρασαν -επιτέλους- οι νομοθετικές ρυθμίσεις από τη Βουλή! >>>

Ήταν αίτημα δεκαετιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Ξ κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης κάτω από κοινόχρηστους χώρους, καθώς επίσης ο σχεδιασμός και η κατασκευή των λεωφορειολωρίδων. Κι έγινε πραγματικότητα.
Τις λεπτομέρειες και τις δυνατότητες που διανοίγονται για την πόλη μετά την ψήφιση των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων, συζήτησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τον υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 9 Απριλίου 2012, στο Δημαρχείο. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία ήταν παρόντες επίσης ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, ο Διευθυντής του Αττικό Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης και του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, σημείωσε ότι η αρμοδιότητα του σχεδιασμού κατασκευής λεωφορειολωρίδων, καθώς επίσης η δυνατότητα που διεκδικούσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να σχεδιάζει και να κατασκευάζει σταθμούς μετεπιβίβασης, όπως και σταθμούς στάθμευσης για το Μετρό Θεσσαλονίκης, αποτελούν πλέον νομοθετήματα. 
«Κάναμε πράξη τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, αυτό που αποτελούσε εδώ και είκοσι χρόνια πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης» παραδέχτηκε ο Γιάννης Μαγκριώτης.  
Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι  «η Θεσσαλονίκη παραείναι μεγάλη πόλη για να εξαρτάται το μέλλον και η προοπτική της αποκλειστικά από τις όποιες αποφάσεις των υπουργείων. Οι δύο αυτές αποφάσεις για τα πάρκινγκ και για τις λεωφορειολωρίδες που έγιναν νομοθετήματα, ουσιαστικά ενδυναμώνουν την ισχύ, τις αρμοδιότητες και την εξουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 

Και τα ταξί στις λεωφορειολωρίδες;
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν απέκλεισε να κινούνται στις λεωφορειολωρίδες -σε συγκεκριμένες ώρες και κατόπιν συμφωνίας- και άλλα οχήματα εξυπηρέτησης του κοινού όπως τα ταξί. Πρόσθεσε ότι αυτό συμβαίνει και σε πολλές πόλεις του κόσμου.
Επίσης, ενημέρωσε πως, σύμφωνα με την «Αττικό Μετρό Α.Ε.», το εργοτάξιο της Βενιζέλου, όπου βρέθηκε ποσότητα υδραργύρου, λειτουργεί κανονικά καθώς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στην υγεία των εργαζομένων. 
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η ανάθεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης της μελέτης και κατασκευής τεσσάρων νέων λεωφορειολωρίδων που πρόκειται να κατασκευασθούν, καθώς επίσης και η αρμοδιότητα για τη συντήρηση των λεωφορειόδρομων που βρίσκονται εντός των ορίων του. Το κόστος κατασκευής των νέων λεωφορειολωρίδων ανέρχεται σε 550.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από κοινοτικά προγράμματα. 
«Στόχος μας είναι, ακόμη κι αν η στάση μας θεωρηθεί εχθρική προς το ΙΧ, να διευκολύνουμε τη μετακίνηση των πολιτών. Και αυτό θα το πετύχουμε κατασκευάζοντας λεωφορειολωρίδες, ποδηλατοδρόμους και πεζοδρόμους» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 

Το καλοκαίρι οι νέοι λεωφορειόδρομοι
Σχετικά με την υλοποίηση του έργου των νέων λεωφορειολωρίδων,  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκης  εκτίμησε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012. Σημείωσε ότι ήδη οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης εκπονούν την περιοριστική μελέτη σε συνεργασία με τον ΣΑΣΘ.