Αίσθηση έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα η αύξηση της ζήτησης των βιολογικών προϊόντων στην αγορά. Ο κόσμος φαίνεται να τα προτιμάει και νέα μαγαζιά ανοίγουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. >>>

«Η κατευθείαν επικοινωνία με τους παραγωγούς μάς έκανε να είμαστε φθηνότεροι σε σχέση με τον ανταγωνισμό και να μη χάσουμε τους πελάτες μας που τα βιολογικά προϊόντα είναι γι’ αυτούς τρόπος ζωής» τόνισε ο κ. Θόδωρος Πανταλέων, ιδιοκτήτης ήδη τριών καταστημάτων με βιολογικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη και με προοπτική επέκτασης ακόμη ενός καταστήματος, παρά την οικονομική κρίση.
Η παραγωγή και κατανάλωση βιολογικών προϊόντων, αυξάνεται συνεχώς στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πολλοί νέοι άνθρωποι ειδικά στη Β.Ελλάδα, μη μπορώντας να βρουν δουλειά στα μεγάλα αστικά κέντρα, επέστρεψαν στα χωριά τους και ασχολούνται με την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων,αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη αυτού του κλάδου.
Όπως αναφέρει η γεωπόνος κ. Αργυρώ Μουρατίδου: «Τα βιολογικά προϊόντα που στην ουσία είναι μια κανονική καλλιέργεια της γης χωρίς χημικά λιπάσματα, τοξικά φυτοφάρμακα και παρασιτοκτόνα, διατηρούν όλη τη γεύση και το άρωμά τους και δεν επιβαρύνουν την υγεία του ανθρώπου, αφού δεν αφήνουν κατάλοιπα μέσα στον οργανισμό του».
Κατά πόσο όμως εν μέσω οικονομικής κρίσης κάποιος θα επιλέξει να αγοράσει αυτά τα προϊόντα που από τους περισσότερους θεωρούνται ακριβά και έτσι να μπορέσουν να επιβιώσουν και οι επιχειρήσεις που τα πουλούν; «Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει εσφαλμένα πως τα βιολογικά προϊόντα είναι ακριβά. Οι τιμές είναι αντίστοιχες με αυτές ενός πολύ καλού μανάβικου »σημειώνει ο κ.Πανταλέων και συνεχίζει λέγοντας: «Αναφορικά με τις επιχειρήσεις, η δική μας μπόρεσε να προλάβει το καινούργιο τοπίο που διαμορφώνεται και έτσι ρίξαμε τις τιμές, αφού προσπαθούμε να μην υπάρχουν μεσάζοντες και χονδρέμποροι σε όλο το επίπεδο  και των ελληνικών αλλά και των εισαγόμενων βιολογικών προϊόντων» .
Κατερίνα Στάμου