Η κρίση έφτασε μέχρι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρει σημερινό τουρκικό δημοσίευμα. Σύμφωνα πάντα με αυτά που γράφει η Τούρκικη εφημερίδα το Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση και οι υπάλληλοι που εργάζονται μέσα δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά χρέη τους.
Ο τίτλος του άρθρου της τούρκικης εφημερίδας είναι  "Η κρίση χτύπησε τους εργαζόμενους στο Πατριαρχείο" και προσθέτει ότι τα τελευταία 2 χρόνια πάνω από 100 άτομα που εργάζονται στο Πατριαρχείο του «Φαναριού» δεν πληρώνονται ολόκληρο το μισθό τους.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί πληρώνονται κάθε 4-5 μήνες ένα ολόκληρο μισθό και πια έχουν φτάσει στο σημείο να παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδά τους. Το χειρότερο όπως δηλώνουν οι ίδιοι είναι ότι δεν τους δίνει κανείς εξηγήσεις και δεν τους ενημερώνει για το πότε θα πληρωθούν. Δηλώσεις –απαντήσεις για το θέμα αυτό από τον εκπρόσωπο τύπου του Πατριαρχείου Δοσίθεο δεν υπάρχουν γιατί βρίσκεται σε άδεια.


Star.gr