Συμφωνία στις διαβουλεύσεις με την τρόικα για το θέμα των διατάξεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης. >>>

Καθώς όμως η Βουλή κλείνει και δεν έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία, ενώ μένει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση ΕΚΤ και ΤτΕ, η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα ρύθμισης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται πως οι ευνοϊκές ρυθμίσεις είχαν κατατεθεί ως άρθρα στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, αποσύρθηκαν όμως αργότερα για να συνεχιστεί η συζήτηση με την τρόικα.

Μεταξύ άλλων, προέβλεπαν ότι τραπεζικοί λογαριασμοί ύψους μέχρι 2.000 ευρώ δεν μπορούν να κατασχεθούν για χρέη προς τις τράπεζες και στις ρυθμίσεις των υπερχρεωμένων εντάσσονταν και έμποροι και επαγγελματίες μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω το Σώμα ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης των συνεργατών μου με το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και υπήρξε θετική εξέλιξη για τις ρυθμίσεις που έχουμε εισηγηθεί» ανέφερε το βράδυ της Μ.Τρίτης στη Βουλή ο Γ.Κουτρουμάνης.

Ο υπουργός, μιλώντας για «τραγική ειρωνεία που δεν προλάβαμε να κατατεθεί και να ψηφιστεί», ανέφερε πως η διαβούλευση της ΕΚΤ με την ΤτΕ ολοκληρώνεται τη Μ.Τετάρτη «και φαίνεται ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προχωρήσει η ρύθμιση αυτή».

«Επειδή όμως κλείνει η Βουλή, έχω ενημερώσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να εξετάσουμε τη δυνατότητα ρύθμισης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου» κατέληξε ο υπουργός.