Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. >>>Για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού από εξοπλιστικά προγράμματα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Λαμπροπούλου κρίθηκε ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, όπως ορίζει ο νόμος. Η κυρία Λαμπροπούλου στην απολογία της δήλωσε ότι λειτούργησε ως επαγγελματίας και με αυτό το ρόλο της εμφανίζεται ως δικαιούχος ή εκπρόσωπος υπεράκτιων εταιρειών του πρώην υπουργού , ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού. 
Σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων Σίσκου και Κυβέλου ο ρόλος της εμφανίζεται κρίσιμος σε αγορές ακινήτων του πρώην υπουργού μέσω υπεράκτιων εταιρειών γεγονός που οδήγησε στο να της απαγγελθεί η κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 
Η ίδια πάντως έκανε λόγο και για το ρόλο της ως στελέχους του ΠαΣοΚ αλλά και για τις επαγγελματικές της σχέσεις με επιχειρηματίες και δημοσιογράφους. 
Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως η κυρία Λαμπροπούλου ήταν λογίστρια πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. 
Αυτή την ώρα απολογείται ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Τorcaso. Ο ρόλος του στην υπόθεση εμφανίζεται ιδιαίτερα σημαντικός αφού είναι το πρόσωπο που φέρεται να μεσολάβησε για την μεταφορά των 7.700.000 δολαρίων από τον εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό σε λογαριασμούς επιχειρηματιών στην Ελβετία και στη συνέχεια στην Τorcaso Κύπρου (σκάνδαλο υποβρυχίων).