Pulitzer-Prize-MedalΓια πρώτη φορά ιστοσελίδες ενημέρωσης βραβεύτηκαν με τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική διάκριση στις ΗΠΑ, το βραβείο Πούλιτζερ, για περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε αποκλειστικά στο διαδίκτυο. >>>

 

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ιστοσελίδες «Huffington Post» και «Politico» και η εφημερίδα «New York Times» τιμήθηκαν στη Νέα Υόρκη με βραβείο Πούλιτζερ, τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική διάκριση στις ΗΠΑ.

Ο 30χρονος φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μασούντ Χοσάινι τιμήθηκε με το βραβείο στην κατηγορία «Breaking News» για τη φωτογραφία ενός κοριτσιού που κλαίει από τρόμο(κάτω), έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ στη διάρκεια σιιτικής τελετής τον περασμένο Δεκέμβριο.

Kabul-bomb-008_hossaini_pulitzer_01

Ο δημοσιογράφος των «New York Times», Τζέφρι Τζέτλμαν, τιμήθηκε με Πούλιτζερ στην κατηγορία «διεθνής ενημέρωση» για την κάλυψη του λιμού και των συγκρούσεων στην ανατολική Αφρική.

Ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Γουντ της «Huffington Post» διακρίθηκε στην κατηγορία «εσωτερική ενημέρωση» για τη δουλειά του για τη ζωή Αμερικανών βετεράνων στρατιωτών που είχαν υπηρετήσει σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ο σκιτσογράφος Ματ Γουέρκερ της ιστοσελίδας «Politico» τιμήθηκε για τα χιουμοριστικά του σκίτσα, κυρίως με θέμα τον πόλεμο ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους.

Ο φωτογράφος Κρεγκ Φ. Γουόκερ της εφημερίδας «Denver Post» κέρδισε βραβείο στην κατηγορία «Θεματική Φωτογραφία» για σειρά φωτογραφιών. Σε μία από τις φωτογραφίες διακρίνεται ο Μπράιαν Σκοτ Όστρομ, ένας βετεράνος στρατιώτης που είχε πολεμήσει στον πόλεμο του Ιράκ, ο οποίος επέστρεψε στις ΗΠΑ πάσχοντας από μετά-τραυματικό στρες.

pulitzer_craig_walker_prize_01