Η Υπουργός Ανάπτυξης και ο Υπουργός Μεταφορών Μ. Βορίδης μεταβαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η κυβέρνηση, σε περίπτωση ασυμφωνίας, δεν αποκλείεται να επιλέξει πιο δραστικές λύσεις. >>>
Την ίδια ώρα συνεδριάζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, η οποία θα εξετάσει το νέo έγγραφο με τις βελτιωμένες προτάσεις για τον Οίκο Ναύτου που επέδωσε προς τους συνδικαλιστές των ναυτικών, η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου και να αποφασίσει αν τελικά θα προχωρήσει στην υλοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης. Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του υπουργείου, ωστόσο θα συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.
Σε δηλώσεις του ο Γ. Κουτρουμάνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης για το ΝΑΤ, διαβεβαίωσε ότι ο οίκος Ναύτου θα παραμείνει ως έχει και απλά μεταφέρονται οι παροχές σε είδος στον ΕΟΠΙ όπως γίνεται με όλα τα ταμεία, κάνοντας λόγο για καλύτερη εξυπηρέτηση των ναυτικών.Τέλος κάλεσε τους ναυτεργάτες να αναλάβουν τις ευθύνες του.
Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι συζήτησαν για τα ζητήματα που αφορούν το ΝΑΤ και τον Οίκο Ναύτου, ενώ ανέφερε ότι αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στο ναυτικό επάγγελμα.
Επίσης κατηγόρησε συγκεκριμένα στελέχη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που πρόσκεινται στο ΚΚΕ ότι προσέρχονται στις συναντήσεις έχοντας προ ειλημμένες αποφάσεις, ενώ επεσήμανε ότι κατά την συνάντηση υπήρχαν απειλές για απεργίες τον Ιούνιο και τον Αύγουστο, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτές οι απειλές αυτές.
Μετά τη συνάντηση, η κυρία Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μάκης Βορίδης θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι το θέμα της ΠΝΟ αλλά και η απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ την Μεγάλη Πέμπτη.