Οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο οικονομικό πρόγραμμα (Μνημόνιο) δεν μπορεί να έχουν άμεση απόδοση. >>>Γι' αυτό είναι αναγκαίο να υιοθετήσουμε πολιτικές και δράσεις άμεσου αναπτυξιακού αποτελέσματος, τόνισε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σε ημερίδα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρουσία και του ευρωπαίου επιτρόπου Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων Αντόνιο Ταγιάνι. 
Την ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής "Ευρώπη 2020"» διοργανώνουν από κοινού το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού και η Κομισιόν.
«Το Δεύτερο Οικονομικό Πρόγραμμα της Ελλάδας έχει έντονα αναπτυξιακά στοιχεία που συχνά υποεκτιμώνται. Είναι αλήθεια όμως ότι το Πρόγραμμα επιδιώκει παράλληλα τον περαιτέρω περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος και η διαδικασία επίτευξης του στόχου αυτού βραχυπρόθεσμα ασκεί αρνητική επίδραση στο εισόδημα και στην απασχόληση», είπε ο κ. Παπαδήμος 
«Οργανώσαμε αυτό το συνέδριο από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διότι η στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας είναι κορυφαία προτεραιότητα μετά από πέντε χρόνια ύφεσης και αυξανόμενης ανεργίας.. (...)
Εκτός αυτού όμως, η ύφεση και η ανεργία υπονομεύουν την εφαρμογή του Οικονομικού Προγράμματος το οποίο έχει ως τελικό στόχο, μέσα από τη βελτίωση της παραγωγικότητας, να δημιουργήσει προϋποθέσεις ενίσχυσης της ανάπτυξης. Αυτό έχουμε τονίσει επανειλημμένως και αυτό αποτελεί ευρύτερα αποδεκτό στόχο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».