Στα υπόγεια και τις αποθήκες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους βρέθηκε τελικά το σημαντικό αρχείο του υπουργείου Οικονομικών για τις γερμανικές αποζημιώσεις, μένει όμως να φανεί αν η σημερινή ή η επόμενη κυβέρνηση θα τις διεκδικήσει ή θα προχωρήσει σε ακόμα έναν «άκομψο» συμβιβασμό τύπου Siemens. >>>Αναλυτικά, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης είπε στην Βουλή πως «αναφορικά με την αναζήτηση του αρχειακού υλικού το οποίο ήταν στην Διεύθυνση Δ25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους... βρέθηκαν δερματόδετοι φάκελοι οι οποίοι περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό απόφασης, καθώς επίσης και ποσά τα οποία επιδικάστηκαν σε Έλληνες οι οποίοι με δικαστική απόφαση δικαιούνταν αποζημίωση για ζημιές που υπέστησαν από τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα κατά την διάρκεια της κατοχής». Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα και κατά την διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία επιχειρεί να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία προκειμένου να ισχυροποιήσει την νομική εκπροσώπηση της χώρας ο κ. Σαχινίδης είπε μεταξύ άλλων πως «έδωσα εντολή να βρουν τα αρχεία αλλά από το Λογιστήριο του Κράτους μου είπαν πως δεν ξέρουν που βρίσκονται και πως κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα τις τελευταίες δεκαετίες»!. 
Φαίνεται όμως πως οι υπάλληλοι ανακάλυψαν στα υπόγεια τους σχετικούς φακέλους οι οποίοι περαν των παραπάνω περιλαμβάνουν και έγγραφα που δείχνουν «ποιους το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 60' μετά από δικαστικές αποφάσεις τελεσίδικες ανέλαβε να αποζημιώσει με βάση κάποια χρήματα που δόθηκαν από την Γερμανία στην Ελλάδα». 
Επιπροσθέτως, ο υπουργός σημείωσε ότι «ζήτησα να γίνει έρευνα και σε έναν άλλο χώρο στον οποίο βρίσκονται τα ιστορικά αρχεία του ΓΛΚ. Εντοπίστηκαν, θα επιστέψουν στο ΓΛΚ και θα αξιοποιηθούν για να δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνουν . Εχω δώσει εντολή να ληφθεί μέριμνα για να προστατευθεί αυτό το υλικό και να γίνει ψηφιοποίηση του γιατί δεν πρέπει με κανένα τρόπο να χαθεί».