Η σειρά της… Ερμού, της Σβώλου και της Καρόλου Ντιλ να αποκτήσουν συγκεκριμένο χώρο για τραπεζοκαθίσματα, οριοθετημένο με κίτρινες γραμμές, από το δήμο Θεσσαλονίκης. >>>

 

Στη διαγράμμιση οκτώ νέων χώρων που διατίθενται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είτε ανανεώνουν την αντίστοιχη άδεια, είτε τους έχει παραχωρηθεί νέα άδεια λόγω πρόσφατης έναρξης της  λειτουργίας τους, θα προχωρήσουν -εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες- οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης αύριο Τετάρτη 18  Απριλίου 2012, στις 8.30 το πρωί (από τη συμβολή των οδών Σβώλου και Αγγελάκη).

Οι χώροι οριοθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων βρίσκονται στις οδούς Ερμού 42, Μητροπόλεως 40 και Καρόλου Ντηλ 6, Προξένου Κορομηλά και Καρόλου Ντηλ 6, Μανωλάκη Κυριακού 14, Δελφών 84, Ολύμπου 87, Βατικιώτου 2 και Παπάφη 5.

Επίσης θα γίνει κατά μήκος διαγράμμιση που θα καθορίζει διάδρομο πλάτους δύο μέτρων διάβασης πεζών στην οδό Σβώλου και συγκεκριμένα στο τμήμα της που βρίσκεται μεταξύ των οδών Αγγελάκη και Εθνικής Άμυνας. Η  συγκεκριμένη παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία από τις αρμόδιες υπηρεσίες λόγω της υπέρμετρης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων που εμποδίζουν την διέλευση πεζών, αμαξιδίων αναπήρων κλπ.