nosokomeio_edessas_01Το δρόμο προς τη δικαιοσύνη παίρνει η υπόθεση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας. >>>

 

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Άλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος εξουσιοδότησε το διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Άρη Μουσιώνη να παραλάβει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και να το διαβιβάσει στον αρμόδιο εισαγγελέα Έδεσσας Χρήστο Καραγιάννη.

Όπως τόνισε ο κ. Μουσιώνης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα θα αναζητηθούν οι αστικές ευθύνες του συνόλου των εταιρειών και των νοσοκομειακών στελεχών ώστε σε άμεσο χρόνο να επιστραφεί το σύνολο της οικονομικής ζημίας που ανέρχεται στο 1.800.000 ευρώ.

Η καταγγελία για τη σπατάλη είχε γίνει πριν από 6 χρόνια και η έκδοση του πορίσματος εκκρεμούσε από τότε. Το μεγάλο «πάρτι» στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας έγινε την περίοδο 2006-2010. Για τη διετία 2008-2009 η ζημία υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Όπως τόνισε ο διοικητής της 1ης και 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας η ζημία δεν προήλθε από υπερκοστολόγηση των ορθοπεδικών υλικών αλλά από υπερβολική χρήση χωρίς ένδειξη.

Οι βασικοί εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο φέρονται να είναι τρεις από τους τέσσερις γιατρούς της ορθοπεδικής κλινικής καθώς και ο διοικητής του νοσοκομείου.

Πρώτη Ένορκη Διοικητική εξέταση διενεργήθηκε το 2006, δεύτερη το 2008 και έρευνα από το Σώμα επιθεωρητών Υγείας, τρίτη ΕΔΕ το 2010 και τέταρτη το Σεπτέμβριο του 2011!

Όπως τόνισε ο κ. Μουσιώνης η αποστολή του πορίσματος στον εισαγγελέα και η πειθαρχική παραπομπή των εμπλεκομένων δεν αρκεί. Θα αναζητηθούν οι αστικές ευθύνες των εταιρειών και των νοσοκομειακών στελεχών ώστε να επιστραφεί το σύνολο της οικονομικής ζημίας.