Πολυμελές κύκλωμα που έκλεβε καύσιμα από πρατηριούχους και εταιρίες διανομής πετρελαιοειδών, πουλώντας στη συνέχεια τις υπεξαιρεθείσες ποσότητες σε τρίτους, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. >>>Στο πλαίσιο των ερευνών, τις οποίες συνέδραμε και το ΣΔΟΕ, συνελήφθησαν 20 άτομα, ηλικίας από 29 έως 77 ετών, στην πλειονότητά τους οδηγοί βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως, ενώ αναζητούνται άλλοι πέντε συνεργοί τους. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένα ακόμη άτομο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων δέκα, μεταξύ αυτών ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί σε υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, διότι προμηθεύονταν από τους δράστες τα κλεμμένα καύσιμα. Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής, παρουσιάζοντας στα ΜΜΕ την υπόθεση, οι οδηγοί των βυτιοφόρων παραλάμβαναν, σε καθημερινή βάση, καύσιμα από διάφορες εταιρίες διανομής πετρελαιοειδών -που διυλίζουν στις εγκαταστάσεις των Διαβατών και του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης- με σκοπό να τα παραδώσουν σε ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων.
<<Σε κάθε δρομολόγιο που έκαναν, υπεξαιρούσαν, ο καθένας, 50 με 70 λίτρα, από τα μεταφερόμενα καύσιμα. Στη συνέχεια μετέφεραν τις κλεμμένες ποσότητες σε ενοικιαζόμενη μάντρα αυτοκινήτων, που βρίσκεται κοντά στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, και τις αποθήκευαν σε βυτία, ακινητοποιημένα οχήματα και κοντέινερ>>, είπε ο κ. Παζαρλής. Οι δράστες πουλούσαν τα καύσιμα σε τρίτους έναντι χαμηλότερων τιμών σε σχέση με αυτές που ισχύουν στο εμπόριο, χωρίς όμως να έχει διαπιστωθεί ακριβώς η τιμή πώλησης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. 
Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου, που ξεκίνησαν οι έρευνες, οι δράστες υπεξαιρούσαν καθημερινά περί τους 2,3 τόνους υγρών καυσίμων. Το δε χρηματικό όφελος που αποκόμισαν το διάστημα αυτό των 2,5 τελευταίων μηνών εκτιμάται ότι ανέρχεται από 115 έως 195.000 ευρώ. Τα υπεξαιρεθέντα καύσιμα πωλούνταν κυρίως στη λιανική, σε φίλους και γνωστούς. Ένας απ' αυτούς ήταν ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται ότι είχε συγγενική σχέση με έναν εκ των ιδιοκτητών της μάντρας. 
Όπως είπε ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την απάτη διότι οι υπεξαιρεθείσες ποσότητες σε κάθε φορτίο που παραλάμβαναν ήταν πολύ μικρές. 
Η μάντρα όπου κατέληγαν τα καύσιμα ήταν καμουφλαρισμένη ώστε να μην γίνεται αντιληπτή από περαστικούς. Εκεί, οι αστυνομικές αρχές, εντόπισαν, σύμφωνα με τον κ. Παζαρλή, ακινητοποιημένα βυτία, τρία εγκαταλελειμμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 14 κοντέινερ, μέσα στα οποία βρέθηκαν βαρέλια, μπιτόνια και δεξαμενές όπου αποθηκεύονταν τα κλεμμένα καύσιμα. Μάλιστα, κατά την αστυνομική έφοδο, βρέθηκαν στην μάντρα 12,3 τόνοι διαφόρων ειδών καυσίμων και το χρηματικό ποσό των 7.320 ευρώ. 
Οι συλληφθέντες, που αρνούνται τις κατηγορίες, οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και μετά την άσκηση των προβλεπόμενων διώξεων παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.