«Η σκόνη αυτή μέχρι τις εκλογές θα κάτσει». Αυτό πιστεύει, για τους «Ανεξάρτητους Ελληνες», το κόμμα του Παναγιώτη Καμμένου ο Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ. Αυτό είπε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, χθες, στη Θεσσαλονίκη. >>>

Υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος «απλά διαπιστώνει και δε φτάνει στο "δια ταύτα", ενώ η ρητορεία του ταυτίζεται με αυτήν του ΣΥΡΖΑ» (κάτι που ο ίδιος ο κ. Καμμένος έχει παραδεχτεί, όταν είπε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με το συγκεκριμένο κόμμα της Αριστεράς). «Μέχρι τις εκλογές αυτή η σκόνη θα κάτσει, γιατί ο ελληνικός λαός θέλει να ξέρει την αλήθεια», κατέληξε.
Όταν του επεσήμαναν τη δήλωση Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα, είπε: «Είμαστε σε προεκλογική περίοδο, μπορεί να ακουστούν και ανέκδοτα»! Και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τις ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου και στις εκλογές θα τις αποδώσει».

Οι προτάσεις της Ν.Δ. για το φορολογικό
Ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ και βουλευτής Κυκλάδων, παρουσίασε, στην ίδια συνέντευξη, τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το φορολογικό. «Ο ΦΠΑ σε συνδυασμό με όλους τους άλλους φόρους, όπως το χαράτσι, οι έκτακτες εισφορές και οι φορολογίες των επιχειρήσεων, έχει μετατρέψει την Ελλάδα δε πρωταθλήτρια χώρα σε φόρους τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως», υποστήριξε. Και πρότεινε: Ο ΦΠΑ από το 23% να κατέβει στο 19%, ο συντελεστής του 13% να κατέβει στο 9% και ο κατώτατος συντελεστής να πέσει στο 5%. Ειδικά στην εστίαση, ο ΦΠΑ θα πρέπει να κατέβει στο 9% -σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία.
Η Ν.Δ. πιστεύει ότι το αφορολόγητο πρέπει να ανέβει στα 12.000 ευρώ και η ανώτατη κλίμακα να διαμορφωθεί στο 30% σε βάθος τριετίας.