Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διεξάγεται, στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η διοίκηση του "Θεαγένειου" Αντικαρκινικού Νοσοκομείου σε βάρος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας. >>>

Η διοίκηση του νοσοκομείου μήνυσε την εταιρία όταν αυτή αρνήθηκε να προμηθεύσει το νοσηλευτικό ίδρυμα με φάρμακα, απαραίτητα για τη θεραπεία των καρκινοπαθών. Η εταιρία επικαλείται συσσωρευμένα χρέη του νοσοκομείου, που ξεπερνούν τα 7,3 εκατ. ευρώ και η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος το ανεκτίμητο αγαθό της Υγείας.
Αμέσως μετά την παραλαβή της μηνυτήριας αναφοράς, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννα Κατσή, έδωσε εντολή να γίνει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής.
Η διαμάχη έχει... παρελθόν. Η εταιρία διατείνεται πως το νοσοκομείο χρωστά 7.331.448,35 ευρώ. Το νοσηλευτικό ίδρυμα, από την πλευρά του, έκανε αλλεπάλληλες εκκλήσεις να μη σταματήσει η χορήγηση των φαρμάκων, ειδικά επειδή η εταιρία έχει την αποκλειστικότητα στη διάθεση των αντικαρκινικών φαρμάκων στην ελληνική αγορά! 
Στην αλληλογραφία μεταξύ νοσοκομείου και εταιρίας υπάρχει η διαβεβαίωση από πλευράς "Θεαγενείου" ότι η εταιρία δε θα χάσει τα λεφτά της, αφού "είναι δεδομένη η κρατική χρηματοδότηση των πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και η μεγάλη ακίνητη περιουσία που έχει το νοσοκομείο"!
Τελικά η εταιρία προχώρησε στο εμπάργκο φαρμάκων και το "Θεαγένειο" απάντησε με μηνύσεις, ειδικά από τη στιγμή που η εταιρία αποφάσισε μονομερώς να χορηγεί ποσότητες που να αντιστοιχούν στο κάθε φορά καταβαλλόμενο χρηματικό ποσό -κάτι που σημαίνει ότι τα φάρμακα θα επαρκούν για δύο, το πολύ τρεις, ημέρες!
Έτσι ακολούθησε η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, λόγω του υψηλού κόστους των φαρμάκων, το "Θεαγένειο" έχει καταβάλει στην εταιρία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά τους και μόνο από τις αρχές του 2012 έχει καταβάλει το ποσό των 1.635.832, 60 ευρώ. 
Η διοίκηση του νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι "η εταιρία κάνει κακή χρήση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην προμήθεια των φαρμάκων (…) Από τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της εκτίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των υπό θεραπεία τελούντων καρκινοπαθών και παραλείπεται η βοήθεια όσων από αυτούς βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς τους και αντιμετωπίζουν το θάνατο"...