Μήνυμα συστράτευσης σε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους διαγραφέντες έστειλε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. >>>
Σύνθημά του «Οι Ελληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε γιατί μπορούμε στα εύκολα και τα δύσκολα», ενώ όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται εκ προοιμίου από τη βουλευτική ασυλία.
Το Εθνικό Συμβούλιο ενέκρινε τον κύριο όγκο των ψηφοδελτίων, όπου μεταξύ άλλων επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα τίθεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης και στον νομό Ηρακλείου θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Επίσης, ο Γιάννης Ραγκούσης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην περιφέρεια Αττικής.
Ακόμη δύο γνωστοί δημοσιογράφοι είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ: ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων του Mega Αντώνης Λιάρος θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής και ο Διονύσης Μποτώνης (ΝΕΤ) στη μονοεδρική Ζακύνθου.
Επίσης, ο παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γιάννης Γούναρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο παλιός μπασκετμπολίστας του ΠΑΟ Κώστας Παταβούκας στα Τρίκαλα, ο Δημήτρης Ρέππας στη Β’ Αθήνας εγκαταλείποντας για πρώτη φορά την Αρκαδία, η Ροδούλα Ζήση από τη Μαγνησία κατεβαίνει στη Β’ Αθήνας, όπου επίσης θα είναι υποψήφιες η Αννα Βερούλη και η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη.
«Τα ψηφοδέλτιά μας πρέπει να είναι ψηφοδέλτια μάχης. Στόχος μου είναι να συσπειρώσω την παράταξη. Στόχος είναι να κινητοποιήσω όλες τις δυνάμεις του Κινήματος και ευρύτερα της παράταξής μας. Ολοι όσοι επανέρχονται μετά την πρόσκλησή μου επανέρχονται προβαίνοντας σε μια πράξη αλληλεγγύης προς την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχουν στα ψηφοδέλτια αποκλεισμοί. Ολοι χωρίς εξαίρεση στρατεύονται» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακόμη, σημείωσε ότι «το πόθεν έσχες» των νέων υποψηφίων θα ελεγχθεί και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, ενώ ανήγγειλε ότι θα συσταθεί επιτροπή διαρκούς ελέγχου «για να μην κάνουμε τυχαίες και επιπόλαιες επιλογές» και γνωστοποίησε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Καταλήγοντας ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. λέγοντας: «Ας αφήσουμε τον κ. Σαμαρά στην άγνοια κινδύνου που τον διακρίνει, ας τον αφήσουμε να αναζητεί την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ.».