Ο Νίκος Βεζυρτζής αποφάσισε να κατέβει στην πολιτική και να διεκδικήσει την ψήφο μας στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ο ιδιος μιλώντας για αυτη του την απόφαση τονίζει:
“Ασχολήθηκα πολλά χρόνια με τον αθλητισμό και τον ΠΑΟΚ και αφιέρωσα μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς μου και της ζωής μου στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.
Με πονάει όταν βλέπω να ευτελίζουν τον αθλητισμό, όταν βλέπω ότι κοροϊδεύουν τον φίλαθλο. Βαρέθηκα τις κούφιες υποσχέσεις και τα φιλικά «χτυπήματα» στην πλάτη. Κατάλαβα ότι αν θέλω να αλλάξω τα πράγματα και να προσφέρω στην ομάδα μου και στην πόλη μου, θα το πετύχω μόνο μέσα από την συμμετοχή μου στην πολιτική. Θέλω πρωτίστως να ασχοληθώ με αυτό που γνωρίζω καλά, τον αθλητισμό και τα προβλήματά του. Τολμάω και λέω ότι δεν μπαίνω στην πολιτική επί παντός επιστητού., Εξάλλου φιλοσοφία μου είναι η εξειδικευμένη προσφορά κάθε πολιτικού, άντρα ή γυναίκας, στον τομέα που γνωρίζει καλά, γιατί έτσι ο καθένας μπορεί πραγματικά να αποδώσει και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.” Ο Νίκος Βεζυρτζής στέλνει μήνυμα και στους οπαδούς του ΠΑΟΚ τονίζοντας: ” Ο κόσμος του ΠΑΟΚ γνωρίζει την πορεία μου, πόσο πάλεψα και αγωνίστηκα για αυτήν την ομάδα, χωρίς να ωφεληθώ προσωπικά. Ξέρει πόσο την πονάω και τι σημαίνει για μένα η φανέλα του ΠΑΟΚ. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν αγωνίστηκα μόνο εγώ για αυτή. Όλοι μαζί δώσαμε αγώνες, όλοι μαζί την στηρίξαμε, όλοι μαζί πονέσαμε, όλοι μαζί πανηγυρίσαμε στις μεγάλες στιγμές. Ζητώ την βοήθειά του και την συμπαράστασή του και πιστεύω ότι όλοι μαζί πρέπει να τα καταφέρουμε.”